Natuurcampings in Nederland

Comfortabel kamperen in de Nederlandse natuur

U vindt op deze pagina een overzicht van natuurcampings in Nederland, aangesloten bij de Karaktervolle Groene Campings. Op de kaart ziet u waar elke natuurcamping gelegen is. Klik op het icoontje op de interactieve kaart of op de naam van de camping in onderstaand overzicht voor meer informatie.

Wilt u een Karaktervolle Groene Camping zoeken op basis van uw wensen? Gebruik dan de campingzoeker!  Wilt u een plekje reserveren op één van de campings? Neem dan contact op met de betreffende camping.

Overzicht KGC-natuurcampings Nederland

Een comfortabele natuurcamping

Als u kiest voor een Karaktervolle Groene Camping, dan kiest u voor een comfortabele camping met een kleinschalige opzet. Kleinschalig betekent overigens niet dat u te maken heeft met kleine plaatsen of met een mini-boerencamping. De grootte van de natuur kampeerterreinen varieert van ca. 40 tot 200 kampeerplaatsen. Elke camping is anders en heeft een eigen karakter. Ze hebben belangrijke overeenkomsten:

  • U geniet van rust en privacy
  • U kampeert in een natuurlijke omgeving
  • U kunt rekenen op ouderwetse gastvrijheid

Elke natuurcamping van de KGC beschikt over goede sanitaire voorzieningen. Ze moeten voldoen aan de eisen van de ANWB en RECRON. Kamperen bij één van deze natuurcampings is synoniem voor rustiek kamperen op een mooi plekje in Nederland. U vindt onze campings in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, UtrechtZeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Reserveren bij een natuurcamping

Ervaar zelf de rust en schoonheid van de natuur op een natuurcamping van de KGC. Vraag de gratis gids aan of bekijk de informatie van de verschillende campings via de hyperlinks in bovenstaand overzicht. U reserveert uw plek rechtstreeks bij de camping zelf.