Blog

01-04-2019

Camping de Berken: familiebedrijf met hart voor de zaak

Jos van der Weide is mede-eigenaar van Camping de Berken in Gasselte. Dat is hij samen met Bea van der Weide, Jan van der Weide, Agnes Heijn en Henk Kaptein. Het familiebedrijf is in 1960 door de ouders van Bea en Agnes opgericht. Hierdoor is zoon Jos intussen de derde generatie die Camping de Berken overneemt. Samen met hem blikken wij zowel terug als vooruit op de ontwikkeling van de camping.

Lees meer »


31-03-2019

Weer een uurtje dichterbij je vakantie!

Kun jij ook niet wachten tot je vakantie? Afgelopen nacht ben je er weer een stukje dichterbij gekomen! Vanwege de zomertijd is de klok toen namelijk een uur vooruit gesprongen. Dat betekent dat je niet alleen minder lang hoeft af te tellen tot je op vakantie gaat, maar biedt je ook de volgende voordelen als je binnenkort weer gaat kamperen:

Lees meer »


25-02-2019

We nemen je mee naar camping Tamaring in Ruurlo

Rob en Katinka de Weerdt zijn het gezicht van Charme Camping Tamaring in Ruurlo. Zij runnen al sinds 2007 deze kleinschalige camping voor natuurliefhebbers, senioren en gezinnen met jonge kinderen. Want op dit prachtig stukje Achterhoek (te midden in het coulisselandschap en omgeven door mooie dorpjes en eindeloze fietspaden) is er voor elk iets wils.

  • Wat is het leuke aan het beroep van campingeigenaar?

Als campingeigenaar maak je veel contact met mensen en dat maakt het werk zo leuk; “de ontmoeting met deze kampeerders, ze zien genieten bij hun kampeerplekje temidden van de natuur en de waardering die je er van terugkijkt, maakt het een heel bijzonder beroep!”

  • Hoe komt jullie camping aan deze naam?

De vorige eigenaren hebben de camping ‘Camping Tamaring’ genoemd. De naam is afgeleid van de namen van diens dochter en twee nichtjes die bijna tegelijk werden geboren.

  • Wat is jullie geheime favoriete plekje op de camping?

Als het even lukt, lopen Rob en Katinka door het Tamaringbosje. Ze hoeven dan alleen maar even naar de overkant te lopen en strijken dan neer op een bankje dat uitkijkt over het boerenland. “We zien daar graag de zon ondergaan en genieten even van de stilte van de dag.”

  • Als jullie camping een gerecht zou zijn, welke zou dat dan zijn?

Zonder enige twijfel vertelt Katinka lachend, “doe ons dan maar een oer Hollands gerecht met een lekker stukje sudder rundvlees, aardappelen en sperziebonen. Natuurlijk wel met zelfgemaakte appelmoes en aardappelen uit eigen tuin.”

  • Wat is/wordt DE gebeurtenis van 2019?

Het nieuwe kampeerseizoen staat voor Rob en Katinka in het teken van aandacht voor hun gasten. Ondanks heel veel drukte, blijven zij het belangrijk vinden dat hun gasten optimaal genieten van hun vakantie op de camping. Vele komen al voor de zoveelste keer, ook hen willen we iedere keer weer in de watten leggen.

  • Wat is jullie eigen kampeerdroom?

“Wij hebben ooit al eens een kampeerdroom mogen vervullen; door 3 maanden rond te trekken in Nieuw Zeeland met z’n tweetjes. Dit was zo’n geweldige ervaring, dat wij graag nog eens terug willen naar dit prachtige land aan de andere kant van de wereld, maar dan met onze twee kinderen erbij!”

 

 

 

 

Lees meer »


19-12-2018

Camping 't Meulenbrugge; een begrip in de Achterhoek

Hans en Jolanda Pardijs runnen ruim 10 jaar camping ’t Meulenbrugge. Samen met hun 2 kinderen, Lars 24 en Linsey 22 jaar, wonen zij het hele jaar op deze gezellige camping.

Wat is jullie favoriete plekje op de camping?
Het kiezen van 1 favoriet plekje is haast onmogelijk. De ene dag vind je Hans en Jolanda bij de kikkerpoel. Hier genieten zij van het gekwaak van de kikkers en het prachtige uitzicht over het mooie coulisselandschap van de Achterhoek.

Maar soms trekt juist de rust van de boomgaard, van waaruit ze een mooi uitzicht hebben op de kerk van de Kranenburg!

Lees meer »


19-12-2018

Wim en Janneke, al vele jaren het gezicht van Camping Meistershof

Er was eens… Zo kunnen we dit verhaal zeker beginnen! Want toen boer Klaassen in 1958 op het idee kwam een plekje te gaan verhuren aan een toerist, had hij geen flauw idee wat er zich over 60 jaar op diezelfde plek allemaal zou afspelen.

Want de mooie locatie in het piepkleine Lheebroek, vlakbij een heel erg mooi natuurgebied, beviel die eerste toerist wel. En zo kon het gebeuren dat er al snel meer liefhebbers waren die graag hun vakantie in dit karakteristieke boerendorpje wilden doorbrengen. Door de jaren heen is er één ding amper veranderd; het karakter van dat piepkleine boerendorpje.

Lees meer »


08-12-2018

Alweer 5 generaties Scholten boven op de Bovenberg!

Aan de rand van het Twentse natuurgebied de Borkeld ligt Camping De Bovenberg. Hier vind je de familie Scholten; Gerrit (61), Gerrie (60) en Nick (31).

Al 4 generaties is de camping in jullie familie. Dat vraagt om een stukje historie…
“De Bovenberg is van oudsher een gemengd agrarisch bedrijf. In 1937 begon overgrootopa Scholten met het ontvangen van zomergasten. Die mochten dan op de deel slapen.

Na de oorlog werd deze activiteit langzaam uitgebreid tot een kampeerboerderij en vervolgens tot een camping.”

Lees meer »


23-11-2018

We stellen u voor aan Thei, Jose en Erica...

Familie Verstappen van Camping Geelenhoof bestaat uit Thei, José en Erica. In 1998 zijn vader Thei en moeder José gestart met de camping. Ze begonnen klein met met 25 plaatsen, maar dit zijn er inmiddels 87! Sinds 2012 is dochter Erica ook actief betrokken bij het reilen en zeilen.

Lees meer »


04-11-2018

Roger en Ellen, de vrolijke gezichten van Jelly's Hoeve!

Roger en Ellen zijn inmiddels alweer drie seizoenen de vrolijke gezichten van Jelly’s Hoeve in Havelte. Een camping en appartementen accommodatie voor een speciale doelgroep, namelijk mensen die zonder kinderen op vakantie gaan. Daarvoor zag het leven van het echtpaar er heel anders uit.

Lees meer »


25-10-2018

Hebben Anciella en Roger eigenlijk nog een introductie nodig?

Roger en Anciëlla zijn al meer dan 28 jaar bij elkaar en sinds 2001 eigenaar van Camping Waalstrand. Zij hebben 2 zonen, Bram en Joep, die regelmatig mee (moeten) helpen op de camping. Roger is opgegroeid op de camping en kent het terrein door en door! Ze hebben samen 8 jaar in Oostvoorne gewoond, waar Roger beheerder was op een groot kampeerterrein. Niet lang daarna namen zij de camping van de ouders van Roger over.

Lees meer »


04-09-2018

Groet'n uut Grunn

Andre en Ramona ken je ongetwijfeld van hun gezellige 4* camping De Watermolen.

In het prachtige Opende (provincie Groningen) hebben zij een kleine boerencamping omgetoverd tot een familiecamping waar iedereen wel een keer geweest moet zijn. Hoogste tijd om hen wat beter te leren kennen….

Lees meer »


16-07-2018

Voel je thuis in de Achterhoek!

De Achterhoek kan met recht het walhalla van de Hanzesteden worden genoemd. De steden Doesburg, Hattem en Zutphen als trekpleister. En met Deventer, Arnhem, Nijmegen en Elburg op geringe afstand, is er aan historie in én om de Achterhoek geen gebrek.

Lees meer »


04-07-2018

Camping De Waps

Patrick runt samen met zijn Barbera een prachtige boscamping. Deze Friese camping heeft wel een hele bijzondere naam, namelijk De Waps. De naam ‘boscamping’ verraadt het al; De Waps ligt midden in de bossen. “De gasten vinden het hier zo mooi dat het vaak het sprookjesbos wordt genoemd.”

Lees meer »


24-05-2018

De zuidelijkste KGC camping stelt zich voor!

Landschapscamping Alleleijn is de meest zuidelijke camping van KGC en misschien wel van heel Nederland 😉

Sinds 2005 werken Ruben en Danielle op deze unieke camping en hun enthousiasme & gastvrijheid is in de weide omgeving bekend. Ondertussen hebben zij de camping overgenomen van de ouders van Daniëlle en zetten vol trots deze bijzondere familietraditie voort.

Lees meer »


17-05-2018

Maak kennis met Camping De Drie Provinciën!

Hoe is de camping ontstaan?
Bij de boerderij op Bakkeveenseweg 15 in Een-west was al eerder spontaan een café-restaurant ontstaan. Omwonenden uit alle drie de provincies gebruikten de boerderij als plek om samen te komen en een gezellige, ontspannen avond te hebben.  De ondernemende familie Boels zag een kans in de grote vraag naar kampeerplaatsen en bood vanaf 1968 kampeerders ook de mogelijkheid om te kamperen bij de boerderij.

Lees meer »


08-05-2018

Wij stellen jullie graag voor aan Claudia en Wijnand van Camping de Grebbelinie

Claudia en Wijnand van Triest kennen jullie ongetwijfeld van Camping Grebbelinie. Maar wisten jullie ook dat ze voor die tijd allebei werkzaam waren op veel verschillende campings? En dat zij, na dit een aantal jaren voor een baas te hebben gedaan, steeds meer gingen fantaseren hoe het zou zijn als ze zelf een camping zouden beginnen? En op een dag zijn ze gewoon begonnen. Op het terrein waar Wijnand is geboren staat nu Camping Grebbelinie!

Lees meer »