Blog

19-02-2018

De Waal roept!

In het hart van de Betuwe, is onthaasten het toverwoord! De Waal als rustgevend baken, het weidse uitzicht, de prachtige rivierdelta en de talloze bootjes & schepen, zorgen ervoor dat je echt even de boel de boel kunt laten.

Lees meer »


30-01-2018

In Brabant raak je niet uitgekeken!

In het westen kust het Zeeland, in het noorden vleit het zich tegen Gelderland en in het oosten leunt het rustig tegen Limburg. We hebben het natuurlijk over de Provincie Noord Brabant. Bekent om zijn Bossche Bol, lange nachten en bourgondische vriendelijkheid.

Lees meer »


03-01-2018

Ontdek de geheimen van Overijssel!

De provincie Overijssel valt niet alleen op om zijn lang gerekte vorm. Ook door het afwisselende landschap, de gezellige Hanzesteden en het culturele erfgoed is Overijssel voor veel bezoekers een trekpleister! Hier is groen nog echt groen. Zijn de mensen gemoedelijk en heerst er rust. Zoals de bewoners zelf zeggen; “de rust vind je in de mensen, dat proef je in het eten en dat voel je tijdens een wandeling door het bijzondere coulisselandschap.” En wij kunnen het daar natuurlijk alleen maar mee eens zijn!

Lees meer »


16-03-2017

Geluk op de Veluwe!

Bezoekers van de Veluwe spreken over ‘geluksmomentjes’; de kleurpracht van de hei die in bloei staat, een onverwachte ontmoeting met een wild zwijn, lammetjes die geboren worden in de schaapskooi, het doordringende geroep van bronstige edelherten. Het zijn juist die momenten waarin de natuur je meeneemt en overdondert. En dat gebeurt op de Veluwe.

Lees meer »


22-02-2017

Drenthe blinkt (uit)!

Ongetwijfeld in een heleboel dingen. Maar rust en de prachtige natuur staan voor ons bovenaan! Nergens in Nederland zijn deze 2 elementen zo sterk vertegenwoordigd als in deze mooie provincie. Het afwisselende coulissen landschap verveelt geen moment, met de Drentsche Aa als rotsvast oriëntatiepunt. En laten we dan vooral de gezellige brinkdorpjes, de mysterieuze hunebedden en de vele Nationale Parken niet vergeten.

Lees meer »


20-01-2017

De Benjamin van Nederland – Provincie Flevoland!

De liefhebbers zijn het erover eens. Flevoland heeft zijn imago niet mee. Voor veel mensen staat de jongste provincie van Nederland bekend om zijn vlakke, kale landschap, waar een gure wind koning is.

Lees meer »


05-09-2016

In Renswoude val je met je neus in de boter!

Omgeven door de glooiende Utrechtse heuvelrug, de Slaperdijk en de uitgestrekte Gelderse Veluwe is er voor de echte natuurliefhebber genoeg te ontdekken en te zien. Een beetje van Utrecht en een beetje Gelderland, perfect!

Lees meer »


11-08-2016

Zeeland heeft alle ingrediënten voor een perfecte vakantie!

Provincie Zeeland, die praktisch in de Noordzee ligt, heeft heel veel te bieden. Vriendelijke zuiderburen, verse mosselen, uitgestrekte stranden en natuur zover het oog reikt!

Lees meer »


30-05-2016

Blog: Proef het goud van Limburg

Iedereen van boven de rivieren rijdt er graag een blokje voor om. Want wie eenmaal aan het Goud van Limburg heeft geproefd, wil alleen nog maar meer! Asperges vers uit de (zand)grond, gecombineerd met een eitje, boterjus en als finishing touch een blaadje peterselie. Krijg je al honger? Ik ook!

Lees meer »


29-04-2016

Salutti a Tutti!

Je hoeft geen wielerfan te zijn, om te voelen, te ruiken, te horen en te zien dat er iets in Gelderland staat te gebeuren. Huizen, kerken, bomen, straten, bruggen; alles kleurt roze! Dat kan maar 1 ding betekenen, binnenkort komen de mannen eraan. De mannen met flitsende helmen, fluorescerende brillen, strakke broeken en pijnlijke billen.

Lees meer »


26-03-2016

Blog: Inspiratie voor Pasen

Pasen staat voor de deur en daarmee tevens het eerste lange weekend van 2016! Het voelt als een soort startschot. Ik gooi mijn wintervacht af en wil net als de Campina koeien rondhuppelen door de wei. Want ook zij zijn blij. Met veel herrie genieten ze van de frisse lucht en het verse gras. Soms is het niet zo gek om een koe te zijn 😉

Lees meer »


16-02-2016

Blog: Laat de lente maar komen!

Soms hoor ik het door het ruizen van de wind heen; ‘de lente komt eraan!’ ‘De lente komt eraan!’ Maar als ik dan hoopvol naar buiten kijk, lijkt niks er nog op. Een gure wind trekt langs het raam. Mijn verregende buurman druipt van zijn fiets. En een paraplu komt zonder zijn eigenaar voorbij gevlogen. Zachtjes en hoopvol herhaal ik mijn mantra ‘de lente komt eraan!’ ‘De lente komt eraan!’

Lees meer »