Blog: Inspiratie voor Pasen

Kamelensafari

Pasen staat voor de deur en daarmee tevens het eerste lange weekend van 2016! Het voelt als een soort startschot. Ik gooi mijn wintervacht af en wil net als de Campina koeien rondhuppelen door de wei. Want ook zij zijn blij. Met veel herrie genieten ze van de frisse lucht en het verse gras. Soms is het niet zo gek om een koe te zijn 😉

Stiekem tel ik ze, de lange weekenden. Ze voelen als bonus dagen, die ik kan invullen zoals ik dat wil. Alles kan en niets hoeft, heerlijk! Net als ik trekken veel mensen er met Pasen op uit. Er is ook genoeg te doen, voor ieder wat wils. Maar soms zie ik door alle activiteiten het welbekende bos niet meer. Ook op zoek naar wat inspiratie? Bij deze!

Kamelensafari!

Bij Pasen horen lammetjes, dat is logisch. Daarom zijn er landelijk Lammetjesdagen en Boerderijbelevingen georganiseerd. Wollig en lief, een goed begin van de lente. Tot mijn verbazing kun je echter ook op een Kamelensafari in Berlicum. Zijn de bulten en kamelenmelk iets te heftig? Nieuwegein heeft een echte Kattenshow! Net iets rustiger.

Op zoek naar het Draken Ei

Paaseieren zoeken is zo 2015. Kinderen zoeken tegenwoordig Draken eieren. Dit bijzondere ei is gesignaleerd in Vaassen en een leuk uitje voor het hele gezin. Of ga op expeditie in Emmen. In Wildlands zijn er geweldige jungle trails of een Serenga safari!

Beetje cultuur

Paasvuren in Oost Nederland, Paaspop in Schijndel, Jesus Christ Superstar in Arnhem en natuurlijk The Passion op tv. Wat ook helemaal hip & happening is, zijn de food festivals. Zelfs in het Groningse Tolbert hebben ze de food trucks van stal gehaald. Met heerlijke wijntjes, tapas en Amerikaanse burgers! Kortom, met Pasen dompelt heel Nederland zich onder in de wereld van muziek, lekker eten en cultuur.

De natuur roept

Zelf laat ik graag de boel de boel en ga ik eropuit. De caravan staat al op ons te wachten, hopelijk blijft het weer goed! Tijdens mijn zoektocht naar een leuke camping kwam ik erachter dat er veel lente wandelingen zijn georganiseerd. Zo kun je in Ossenzijl wandelen over de Sallandse Heuvelrug en is er een wandelroute uitgestippeld in het Limburgse Quin. Maken ze in Giethoorn een combinatie van varen & wandelen door de Weerribben en is er in Vught een Paas Puzzeltocht. Met je stalen ros op pad? Lekkerfietsen.nl heeft prachtige routes samengesteld door de Betuwe, Liemers, Gelderse Poort, Veluwezoom en Land van Maas en Waal!

Kortom, er is meer dan genoeg te doen! Ik heb er zin in en ben heel benieuwd, wat staat er met Pasen bij jullie op de agenda?
——————-

Onze blogster Loes schrijft maandelijks een artikel voor KGC. Benieuwd wat ze te vertellen heeft? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte!