Blog: Laat de lente maar komen!

De lente! Misschien wel het mooiste seizoen van het jaar! Lammetjes, een voorzichtig zonnetje en prachtige bloemenvelden. Niets voor niets gaat het in de lente dan ook bij veel kampeerders kriebelen. Heerlijk de natuur in. Wandelen, fietsen, op een bankje een boekje lezen en de caravan gaat dan natuurlijk ook weer van stal. Het komt eraan! Ik voel het, ik ruik het en mijn handen beginnen te jeuken.

lenteHet is geweldig om te zien hoe veel kampeerders de winter gebruiken om zich voor te bereiden op het kampeerseizoen! Beurzen worden bezocht,  brochures worden aangevraagd en doorgespit, prachtige plekjes worden uitgezocht en zelfs de 1e reserveringen worden gedaan.

Bent u net als ik een enthousiast kampeerder? En kunt u niet wachten tot de lente weer begint. Hierbij 3 tips die ervoor zorgen dat u ook van dit koude seizoen een klein feestje maakt EN in de lente voorbereid op vakantie gaat!

  • Steek de openhaard aan, trek heerlijke warme sokken aan, schenk een wijntje in en duik in een goed boek.Openhaard, verwarming, kachel. Alles wat warm en gezellig is, werkt! Waar het om gaat is de geborgenheid, het genieten van het moment. Belangrijk! Zorg ervoor dat je alles in huis hebt, doe de gordijnen dicht, dim de lichten en geniet.  Het is eigenlijk een beetje als kamperen in je huiskamer, maar dan anders.
  • Goede voorpret is het halve werk.En dat gaat zeker in dit geval op. Stapels reisboeken, inspirerende websites en gezellige vakantiebeurzen. Alles wat je in de voor-vakantie-pret-modus kan brengen, dient met beide armen omarmt te worden. In gedachten nemen de prachtige foto’s en inspirerende verhalen je mee op avontuur. Je hoeft alleen maar je ogen dicht te doen. Heerlijk!
  • Winterkamperen!Waarom wachten tot het lente wordt? Ik had nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn, maar ook in de winter is kamperen geweldig! Het landschap is in rust, je voelt het gras onder je voeten kraken, heerlijk lange wandelingen waar je geen mens tegen komt en ’s avonds een romantisch kampvuur om jou en de marshmallows aan te verwarmen. De winterse wereld lacht je tegemoet, love it.

Ook zoveel zin om er weer op uit te gaan? Ik ben heel benieuwd hoe jullie je voorbereiden op het kampeerseizoen!!