Blog: Proef het goud van Limburg

Iedereen van boven de rivieren rijdt er graag een blokje voor om. Want wie eenmaal aan het Goud van Limburg heeft geproefd, wil alleen nog maar meer! Asperges vers uit de (zand)grond, gecombineerd met een eitje, boterjus en als finishing touch een blaadje peterselie. Krijg je al honger? Ik ook!

Van eind april tot eind juni is het dan ook de absolute trekpleister van ’s lands meest zuidelijke provincie. Uiteraard zijn er in onze andere provincies ook heerlijke asperges te vinden. Echter, de fijnproevers uit binnen- en buitenland rijden naar de Limburgse boer om de beste asperges uit te zoeken. En de keuze is reuze; rechte, kromme, lange, korte, dikke, dunne. Met een beetje geluk steekt de boer ze direct voor je van het veld, beter & verser wordt het niet!

Op de KGC campings in Limburg (en Brabant) zorgen ze er dan ook altijd voor dat er enkele extra grote asperge pannen klaar staan. Want camping pannetjes zijn voor deze culinaire verrassing te klein. En dat zou toch jammer zijn, want veel gasten komen in de lente speciaal voor deze lekkernij! Uiteraard combineren zij dat met een heerlijke vakantie in eigen land, waarbij de rust en natuur zorgen voor de hoognodige ontspanning. Veel kampeerders nemen hun fiets mee en rijden urenlang langs de uitgestrekte natuur rondom de Maasplassen. (Let op, tijdens de KGC fietsmaand in juni ontvangt u bij veel KGC campings korting op uw standplaats, een culinaire verrassing of extra uitgebreide fietsroutes.)

En Limburg heeft naast natuur ook een gezonde dosis cultuur te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het witte stadje Thorn of het gezellige Maastricht. Absoluut een bezoekje waard, want naast de enorme historische waarde van deze 2 steden, kun je ook heerlijk genieten op de vele gezellige terrasjes en onbeperkt shoppen in de leuke boetiekjes.

Benieuwd wat Limburg je te bieden heeft? Onze vrienden van de VVV zetten het graag op een rij!

——————-

Onze blogster Loes schrijft maandelijks een artikel voor KGC. Benieuwd wat ze te vertellen heeft? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan houden wij je  op de hoogte!