Zeeland heeft alle ingrediënten voor een perfecte vakantie!

Zeeland heeft alle ingrediënten voor een perfecte vakantie!

Provincie Zeeland, die praktisch in de Noordzee ligt, heeft heel veel te bieden. Vriendelijke zuiderburen, verse mosselen, uitgestrekte stranden en natuur zover het oog reikt!

De vijf Zeeuwse eilanden zijn stuk voor stuk een bezoekje waard. Zo vind je op het meest zuidelijke eiland Zeeuws Vlaanderen het prachtige dorpje Cadzand. Die zich als een van de weinige badplaatsen officieel ‘heilzaam’ mag noemen. Want juist de ligging aan zee is gezond voor lichaam en geest. Maar dat wisten wij natuurlijk al lang!! Ook Camping Wulpen is zo’n plek waar je heerlijk tot rust komt. De dijkjes met knotwilgen, de prachtige fruitbomen en tuinen vol rozen zorgen voor prachtige uitzichten en heerlijke aroma’s. Het is dan ook niet zo gek dat de kinderen op de camping hun moeders eens per week verrassen met een mooi bosje zelf geplukte bloemen voor bij de tent of caravan.

En uiteraard is er ook veel in de omgeving te zien. Want waar zee is, zijn zeehonden. Vanuit Breskens kunnen jong & oud met de boot mee, zeehonden spotten!! En ook de grens met België is op maar 3 kilometer afstand. Perfecte locatie om te genieten van het beste van deze 2 landen. Prachtige fietsroutes leiden van dorpje Sluis zo naar het historische Brugge. Via vissershavens, opgravingen, forten en uitkijk op de vaarroute naar Antwerpen is er altijd iets te zien en te beleven!

Ook nemen we jullie graag even mee naar het prachtige Schouwen Duiveland. Of nog preciezer, naar de ‘Weg van de buitenlandse pers’. Want hier ligt de heerlijke natuurcamping De Vier Bannen. Deze zeer toegankelijke camping (met ook voorzieningen voor minder validen) biedt alle rust, ruimte en natuur die een mens zich maar kan wensen. Aan toeters & bellen doen ze niet, wel boeiende wandelingen met de Vakantieboswachter waar kinderen grote avonturen beleven! Zoeken van verse mosselen zo uit de Oosterschelde getijdenpoel, nestkasten maken, spannende vleermuizentochten, lessen ‘overleven in de natuur’ en wilde bramen uit het bos. Als u Googled op natuur + activiteiten + Zeeland dan komt u automatisch bij Camping de Vier Bannen terecht.

Deze voormalig Staatsbosbeheercamping biedt een ware natuurbeleving, zowel boven als onder water. Vogelspotters trekken naar het Krekengebied, kunstacademies gebruiken de natuur als inspiratiebron en het Nationaal Park Oosterschelde is perfect voor fiets- en wandelliefhebbers. Even afkoelen van al deze activiteiten? Waar je in Zeeland ook kijkt, de zee is nooit ver weg. Vergeet dus niet je zwemspullen mee te nemen!