Campings Drenthe

Op vakantie wilt u rust en privacy. En waar vindt u dat beter dan in Drenthe – de provincie waarin meerdere Karaktervolle Groene Campings gelegen zijn? In een groene en gemoedelijke setting vindt u hier het ideale decor voor een onvergetelijke vakantie met de hele familie. Al onze campings in Drenthe kennen een informele sfeer en dragen gastvrijheid hoog in het vaandel. Bekijk hieronder ons meest actuele aanbod.

Altijd wat te doen in de omgeving

De Drentse campings van de KGC hebben een aantal kenmerken gemeen. Allereerst vallen ze op door een rustige ligging op de mooiste plekjes in de provincie. Vaak is dat aan of nabij heide-, bos- of weidegebieden; ideaal voor een lange fiets- of wandeltocht. Ook activiteiten als tennissen, golfen, paardrijden en mountainbiken zijn mogelijk in de omgeving.

Maar misschien nog wel belangrijker: elke camping is een oase van rust en privacy. Dat wordt steeds zeldzamer in een tijd van massatoerisme, maar tenslotte gaat u op vakantie omdat u echt wilt ontspannen. Dat lukt het beste in een kleinschalige en gemoedelijke sfeer waarin u en uw kinderen zich direct thuis en op het gemak voelen.

Middelgrote en kleine campings

Om het kleinschalige karakter te waarborgen, hebben Karaktervolle Groene Campings doorgaans niet meer dan ongeveer 40 tot 200 kampeerplaatsen. In combinatie met de rustieke en groene omgeving verzekert dit u van rust en privacy waarin u heerlijk tot uzelf kunt komen. Het onderscheidend vermogen zit hem daarnaast in:

  • Per camping een geheel eigen opzet, sfeer en karakter
  • Veel persoonlijke aandacht van campingeigenaren en personeel
  • Ouderwetse gastvrijheid zoals u die alleen in Drenthe vindt
  • Aan goede sanitaire voorzieningen ontbreekt het zeker niet

Goedkope ANWB-camping in Drenthe

Elke natuurcamping van de KGC voldoet aan strikte kwaliteitscriteria van de ANWB en RECRON. De prijzen zijn marktconform en staan in uitstekende verhouding tot de geleverde kwaliteit. Qua voorzieningen en faciliteiten ontbreekt het u op het campingterrein werkelijk aan niets. Denk aan WiFi, kinder- en babysanitair en uitgebreide sport- en spelmogelijkheden voor kinderen.

Voor kinderen en uzelf is er ook in de omgeving van alles te doen. Afgelegen landweggetjes die leiden naar gezellige brinkdorpjes en fascinerende hunebedden vormen een inspirerend decor voor een mooie fiets- of wandeltocht. Snakken uw kinderen naar actie? Dan is een bezoekje aan Adventure Zoo Wildlands of het Hunebedmuseum (verrassend enerverend) ook een leuk idee!

Kleine en kindvriendelijke campings in Drenthe

Kindvriendelijker dan de KGC-campings in Drenthe gaat u een camping niet snel vinden. Met faciliteiten als een zwembad, zwemvijver, recreatieprogramma en in- en outdoor speelgelegenheden is er voor kids in elke leeftijdscategorie altijd wat te doen.

Het kleinschalige karakter van de natuurcampings is in dat kader een prettige bijkomstigheid. Uw kinderen voelen zich er snel thuis en kennen het campingterrein binnen een mum van tijd op hun duimpje. En ook u weet uw weg naar dat campingwinkeltje met die lekkere broodjes snel te vinden!

Kamperen in Drenthe

Wilt u heerlijk rustig vakantievieren op een camping in het groene deel van Drenthe? We nodigen u van harte uit om een van de bij de KGC aangesloten campings te ontdekken. Bekijk onze verschillende natuurcampings in het campingoverzicht en plaats uw reservering in drukke periodes ruim vooraf. Meer weten? Bekijk de onderlinge verschillen via de vergelijkingstabel of neem direct contact op met uw favoriete Drentse camping.