Friesland

Ga ook comfortabel kamperen en kies voor een Karaktervolle Groene Camping in Friesland. Er zijn meerdere campings in de provincie Friesland aangesloten bij de KGC. De grootte van deze campings varieert van klein tot middelgroot, de opzet is kleinschalig en informeel en goed sanitair is standaard aanwezig. Heerlijk ontspannen in de natuur, in een gastvrije en persoonlijke omgeving? Bekijk hieronder ons actuele aanbod campings in Friesland.

Campings in Friesland van de KGC

Kamperen in Friesland is een fantastisch idee voor iedereen die op zoek is naar rust, ruimte en ontspanning. De campings in deze veelzijdige provincie zijn vaak schitterend gelegen aan het water of in bosrijke gebieden. Niet alleen perfecte locaties om lekker te ontspannen, maar ook een ideale uitvalsbasis om er dagelijks op uit te trekken.

Want in Friesland valt er genoeg te zien en te beleven. Wat denkt u van heerlijk varen op de Friese plassen? Lekker wandelen door het groene platteland of oude en schilderachtige Friese dorpjes ontdekken? Tijdens een vakantie in deze provincie kijkt u gegarandeerd uw ogen uit en komt u helemaal tot rust.

Kenmerken KGC-campings in Friesland

De KGC campings in Friesland en andere provincies in Nederland kenmerken zich onder andere door:

  • Gastvrijheid en een familiaire sfeer
  • Een geheel eigen sfeer en karakter
  • Een prachtige ligging in de natuur
  • Goed sanitair
  • Geen massatoerisme, maar kleinschalig

Kleine campings in het hart van Friesland

Met een gemiddelde hoeveelheid van ongeveer 40 tot 200 campingplaatsen zijn de KGC campings in Friesland klein tot middelgroot te noemen. Maar het is juist dit kleinschalige karakter dat voor vele families de hoofdreden is om elk jaar weer naar hun favoriete camping in deze provincie te trekken.

Persoonlijk contact met de campingeigenaren en een goede band met andere vaste campinggasten zijn slechts enkele van de vele aspecten die een kleine camping zijn charme verlenen. Wat is er nu mooier dan op vakantie te gaan en u bij aankomst op het campingterrein direct thuis te voelen?

De sfeer op onze kleine campings in Friesland laat zich het best omschrijven als knus en gemoedelijk. Ontmoet gelijkgestemden in de campingbibliotheek, maak een gezellig praatje bij de receptie of geniet elke ochtend van heerlijk vers gebakken broodjes uit de campingwinkel; het kan allemaal!

Kindvriendelijk door zwembad en andere voorzieningen

Kleinschalig en rustig zijn natuurlijk niet te verwarren met saai en desolaat. Want ondanks de relatief bescheiden afmetingen, bieden onze campings in Friesland alle voorzieningen die u van een moderne vakantiebestemming in eigen land mag verwachten.

Een aantal zaken die bij uw kinderen ongetwijfeld in de smaak zullen vallen:

  • Speelgelegenheden binnen en buiten (ook ideaal bij slecht weer)
  • Baby- en kindersanitair (altijd hygiënisch)
  • Activiteitenteams met recreatieprogramma’s (leuk voor oudere kinderen)
  • Zwembad (soms overdekt of verwarmd)

Met name het zwembad is bij kinderen steevast een groot succes en staat garant voor tientallen uren speelplezier. Ondertussen kunnen de ouders ook een verfrissende duik nemen of het juist rustig aan doen op de veranda van hun huurchalet. De opties zijn eindeloos!

Uw campingplaats in Friesland reserveren

Wilt u rustiek kamperen in de provincie Friesland? Ontdek dan alle bij de KGC aangesloten campings in Friesland. Blader op uw gemak door de verschillende locaties via de links in het campingoverzicht. Zeker in drukke periodes kan het geen kwaad vooraf te reserveren. Neem daarvoor contact op met de camping van uw keuze. Op zoek naar de ideale KGC-camping die voldoet aan uw wensen? Gebruik dan onze campingzoeker!