Campings Overijssel

Kamperen op een camping in Overijssel in een rustige en groene entourage. Dat kan op een Karaktervolle Groene Camping. Al onze natuurcampings vallen op door hun comfort en uitnodigende karakter. Ze beschikken over goede sanitaire voorzieningen en zijn gelegen in een natuurlijke en rustieke omgeving. Alle ingrediënten voor een droomvakantie zijn aanwezig!

Ontdek het Overijsselse coulisselandschap

Kenmerkend voor Overijssel is het bijzondere coulisselandschap. In het hart hiervan bevinden zich diverse Karaktervolle Groene Campings. Net als in de rest van de provincie voeren hier natuur, rust en gemoedelijkheid de boventoon. Voor veel families het ideale decor om tijdens een welverdiende vakantie de dagelijkse hectiek achter zich te laten en heerlijk te genieten van elkaars samenzijn.

Niet alleen vormen de KGC-campings een ideale uitvalsbasis om de gevarieerde omgeving te verkennen, maar ook is het op het campingterrein zelf genoeg te doen. Alle natuurcampings voldoen aan de kwaliteitseisen van de RECRON en ANWB en beschikken over een keur aan faciliteiten voor zowel jong als oud. Groen kamperen in Overijssel was nog nooit zo comfortabel!

Het gevoel van thuiskomen

Natuurlijk moet een vakantie u het gevoel geven dat u even helemaal weg bent. Maar tegelijkertijd is het prettig als een camping u direct bij aankomst het gevoel geeft dat u thuiskomt. Dat doen de natuurcampings van de KGC door hun familiaire en persoonlijke sfeer. Zowel de campingeigenaren als personeelsleden hebben veel aandacht voor u en houden graag rekening met uw wensen.

Daarnaast ontvangen de KGC-campings in Overijssel positieve recensies vanwege hun:

  • Bijzondere ligging in het groen
  • Authenticiteit en eigen gezicht
  • Uitstekende sanitaire voorzieningen (soms ook privé sanitair)
  • Kleinschalige en knusse karakter

Familiecamping in Overijssel voor een kindvriendelijke vakantie

Eén kenmerk van onze campings in Overijssel hebben we nog niet eens genoemd: ze dragen kindvriendelijkheid hoog in het vaandel. Dat betekent onder meer dat er vrijwel altijd zwemgelegenheid is – bijvoorbeeld een zwembad of een natuurlijk kwel (natuurbad) met strand en ligweide. Dit is en blijft toch wel dé kinderfavoriet qua campingfaciliteiten op vakantie.

Ook bieden de KGC-familiecampings diverse andere kinderfaciliteiten zoals:

  • Speelgelegenheden (denk aan speeltoestellen zoals een airtrampoline)
  • Recreatiezaal (denk aan biljart of tafelvoetbal)
  • Recreatieprogramma’s (onder begeleiding van een activiteitenteam)

Kleine campings in Overijssel aan het water

Hoewel de meeste van onze natuurcampings in Overijssel niet direct aan het water liggen, is waterpret gelukkig nooit ver weg. Recreatieplas Lageveld en de rivier de Regge zijn bijvoorbeeld bij uitstek geschikt om te zwemmen, vissen, kanoën of varen. En het waterlandschap langs de IJssel biedt genoeg variatie voor geweldige wandel-, fiets- en boottochten.

Na een lange dag weg met zijn tweeën of het hele gezin is het altijd weer prettig terugkomen op een Karaktervolle Groene Camping. Het kleinschalige karakter, prettige contact met de eigenaren en warme broodjes bij het authentieke campingwinkeltje geven het gevoel van een warm bad – zoals dat op vakantie hoort te zijn!

Meer informatie over campings in Overijssel

Niet voor niets worden veel gasten van KGC-campings vaste gasten. Wilt u ook kennismaken met de Overijsselse gastvrijheid? Overweeg dan zeker ook eens een Karaktervolle Groene Camping. Klik op de naam van een camping uit het overzicht hieronder voor meer informatie. In drukke periodes zoals rond het hoogseizoen is het raadzaam uw plek ruim vooraf te reserveren. Zoek uw KGC-familiecamping d.m.v. de campingzoeker of vraag onze gratis brochure aan.