Natuurcampings Nederland

Op onze natuurcampings in Nederland word je wakker van het geluid van de fluitende vogeltjes. Op deze campings geniet je van een rustige start van de dag met een heerlijk ontbijt op het terras van je eigen kampeermiddel of huuraccommodatie. Overal om je heen is groen. Ga je vandaag de prachtige natuur al wandelend of op de fiets ontdekken?

Rust, ruimte en natuur

Onze Karaktervolle Groene Campings zijn allemaal uniek, maar op al deze campings geniet je van ruimte, rust en een prachtige omgeving. De KGC-campings zijn kleinschalig en variëren in grootte. Persoonlijke aandacht, gastvrijheid en goede voorzieningen staan op onze KGC campings hoog in het vaandel.

Jouw kampeerwensen

Houd je van de bossen of van plekken aan het water? Ga je zonder kinderen op vakantie of juist met kinderen? En mag jouw trouwe viervoeter ook mee? Omdat er bij de KGC zoveel natuurcampings in Nederland zijn aangesloten, is er voor iedereen een fijn plekje te vinden.

1 img 0366 voorkant bovenaan
Speeltuin acsi24
Waterkant comfort strand

Campings met zwembad/vijver

Ben jij een echte waterrat? Dan zijn er bij KGC genoeg natuurcampings in Nederland aangesloten met een zwembad, meertje of speelvijver. Terwijl de kinderen urenlang waterpret beleven, rust jij uit met een boek op het zandstrand of op een bedje aan het zwembad. Heb je een hengel meegenomen? Dan zijn er genoeg plekken waar jij een vis kan gaan vangen.

Campings met zwembad/visvijver

Bosrijke omgeving

Wandelen, fietsen, vogels kijken, hutten bouwen. Er is genoeg te doen op onze natuurcampings in Nederland in de bossen. Als dierenliefhebber zit je ook goed op een camping in een bosrijke omgeving. Met een beetje geluk spot je reeën en Konikpaarden.

Campings in een bosrijke omgeving

Google review - Andra over KGC camping Geelenhoof
'Wij hebben erg genoten van ons verblijf in een van de safaritenten op de camping. De faciliteiten zijn zeer schoon en goed onderhouden en het personeel is erg vriendelijk. De camping is gelegen in een rustige maar mooie omgeving, echter is er op en om de camping genoeg te doen. Wij komen zeker terug!'

Kindvriendelijk

Ga je samen met het gezin op vakantie, maar verblijf je wel graag op natuurcampings in Nederland waar genoeg te doen is voor zowel jong als oud? Bij KGC zijn er ook campings aangesloten die leuk zijn voor kids. Niet met grote shows en entertainment, maar wel met genoeg vermaak voor de ondernemende kinderen.

Kindvriendelijke natuurcampings Nederland

Kamperen zonder kinderen

Kampeer je het liefst in alle rust, zonder het geluid van spelende kinderen om je heen? Dit kan. Deze KGC campings zijn rustige natuurcampings in Nederland, waar je écht tot rust komt in stilte. Op deze campings staan volwassenen centraal en zijn er geen faciliteiten voor kinderen. Vanaf deze campings maak je de mooiste fiets- of wandelroutes. Of doe je gewoon helemaal niks, en geniet je van de natuur.

Kamperen zonder kinderen

Een KGC camping voor iedereen

Heb jij andere kampeerwensen? Zoek dan welke camping het beste bij jou past. 

Bekijk alle natuurcampings in Nederland

Klantverhalen

Benieuwd naar vakantiegangers die je voorgingen? Lees hier verschillende vakantieverhalen!

‘Als we in Spanje zijn, zien we de jongens op FaceTime’

‘Als we in Spanje zijn, zien we de jongens op FaceTime’

26 maart 2024 - Benny en Rita

Opa Benny en oma Rita zijn met hun kleinzoons Pim en Sem aan het voetballen. De heren laten er geen misverstand over bestaan voor welke club ze zijn: FC Twente en FC Barcelona. ,,Maar ze doen meer dan voetballen, hoor”, zegt Benny. ,,Ze tennissen ook graag en spelen vaak in de zwemplas. Pim vindt het best spannend om kikkers te vangen. Die zitten daar genoeg. Maar hij zet ze wel weer keurig terug, hoor.”

‘We zitten altijd achter de computer, hier zijn we gelukkig’

‘We zitten altijd achter de computer, hier zijn we gelukkig’

21 maart 2024 - Kadé, Lisanne en Mina

Op een van de campingvelden is een klein meisje in haar eentje aan het spelen. Het is Mina en ze is niet bang voor een beetje zand op haar kleding. ,,Mina vindt het heerlijk om in het zand te ravotten”, zegt moeder Lisanne, die van een afstandje goedkeurend toekijkt. De jongedame verkent intussen de grote houten hut op het veldje en zwaait ons van daaruit toe. ,,We hebben nog een kleintje, dat is Aaron”, zegt Lisanne. ,,Maar die is pas anderhalf en hij slaapt tussen de middag altijd een uurtje.”

‘Heerlijk fietsen, met België en Duitsland om de hoek’

‘Heerlijk fietsen, met België en Duitsland om de hoek’

20 maart 2024 - Angèle en Rob

Kleinschalig, een rustig plekje met leuke buren en een omgeving waar veel is te doen. Dat is wat Angèle en Rob de Boer uit Veghel zochten, toen ze min of meer bij toeval op Geelenhoof belandden. ,,We hadden het rondtrekken met de caravan wel een beetje gezien en wilden een plekje in de buurt”, zegt Angèle. ,,Het was in de coronaperiode en overal waren toen wachtlijsten. Gelukkig hadden Marcel en Irma nog een plekje vrij. Vanaf de eerste dag dat we hier zijn hebben we tegen elkaar gezegd: ‘Dit hadden we tien jaar eerder moeten doen’.”

‘Deze kinderen zijn puur, ze oordelen niet’

‘Deze kinderen zijn puur, ze oordelen niet’

14 maart 2024 - Petra

Suzanne is bijzonder. Zoals zoveel kinderen op De Ruimte. Het is, zegt haar moeder Petra, de enige plek waar ze haar dochter los durft te laten. ,,Waar ze ook is, iedereen kent haar. En ze kan dankzij de verharde paden ook overal naartoe, net als andere kinderen in hun rolstoelen en met skelters. Thuis hebben we dagbesteding, maar dit op de camping is een heel ander soort leven. Ik krijg hier zelf ook veel meer rust. Ik hoef hier niks.”