Nieuws

07-07-2019

Camping Midden Drenthe: ideale uitvalsbasis voor rustige kampeervakantie

Hilmer en Marieanne zijn beiden geboren en getogen in Drenthe. Na een aantal omzwervingen tijdens studies in Breda, Groningen en Amsterdam, besloten zij terug te keren naar de mooiste provincie van Nederland met de droom om daar een eigen camping te beginnen. Dat is gelukt! Enthousiast vertellen ze over de vrij recente overname van Camping Midden Drenthe en hun plannen voor de toekomst.

Lees meer »


15-06-2019

Camping Warnsborn: heerlijk kamperen in het Veluwse bos

Sinds 2006 runnen Felix en Margo Breukers Camping Warnsborn op de Veluwe. Zij namen de camping over nadat ze eerst in Limburg een minicamping hadden opgezet. Het echtpaar wilde graag een iets grotere camping, maar ook weer niet té groot. Dit vonden zij met Camping Warnsborn. Sinds 2019 draaien zoon Bas en zijn vriendin Lotte ook mee op de camping. Want: “Zo kunnen wij onze campinggasten nog beter van dienst zijn!”

Lees meer »


15-05-2019

Camping De Helfterkamp stelt zich voor

Bart en Kirsten Looijmans runnen een prachtige camping en weten dit perfect te combineren met hun drukke gezinsleven. Ze hebben 4 kinderen. Hylke is de oudste dochter van 7 jaar, Arthur van 6, Liefke van 5 jaar en dochter Fae van 2 jaar sluit de gelederen. Bart vat het kort samen; “Het is een drukke maar gezellige boel om met dit span op een camping te wonen en te werken.”

Lees meer »


30-04-2019

De familie Witlox heet u van harte welkom bij Landschapscamping de Graspol

Het begon allemaal in Best. In het jaar 1990 om precies te zijn. Want toen is de familie Witlox gestart met hun familiehotel. Deze moest helaas wijken voor andere bouwwerken en gingen zij op zoek naar een nieuwe locatie. Dat werd in Oirschot. Aurora en Marco kochten daar in 2005 een klein pension. Maar daar bleef het niet bij. Al snel kwam er een nieuwe uitdaging bij; de realisatie van een landschapscamping op hun perceel van 7 hectare!!

Lees meer »


01-04-2019

Camping de Berken: familiebedrijf met hart voor de zaak

Jos van der Weide is mede-eigenaar van Camping de Berken in Gasselte. Dat is hij samen met Bea van der Weide, Jan van der Weide, Agnes Heijn en Henk Kaptein. Het familiebedrijf is in 1960 door de ouders van Bea en Agnes opgericht. Hierdoor is zoon Jos intussen de derde generatie die Camping de Berken overneemt. Samen met hem blikken wij zowel terug als vooruit op de ontwikkeling van de camping.

Lees meer »


31-03-2019

Weer een uurtje dichterbij je vakantie!

Kun jij ook niet wachten tot je vakantie? Afgelopen nacht ben je er weer een stukje dichterbij gekomen! Vanwege de zomertijd is de klok toen namelijk een uur vooruit gesprongen. Dat betekent dat je niet alleen minder lang hoeft af te tellen tot je op vakantie gaat, maar biedt je ook de volgende voordelen als je binnenkort weer gaat kamperen:

Lees meer »


08-03-2019

KGC update 2019!

Een nieuw kampeerseizoen staat voor de deur en daar zijn de bij KGC aangesloten campings helemaal klaar voor. In de winterperiode hebben zij hard gewerkt aan diverse verbeteringen en nieuwe faciliteiten op het campingterrein aangebracht. En de resultaten zijn er dan ook naar!

Benieuwd naar de veranderingen in 2019? Lees hieronder verder!

Lees meer »


25-02-2019

We nemen je mee naar camping Tamaring in Ruurlo

Rob en Katinka de Weerdt zijn het gezicht van Charme Camping Tamaring in Ruurlo. Zij runnen al sinds 2007 deze kleinschalige camping voor natuurliefhebbers, senioren en gezinnen met jonge kinderen. Want op dit prachtig stukje Achterhoek (te midden in het coulisselandschap en omgeven door mooie dorpjes en eindeloze fietspaden) is er voor elk iets wils.

  • Wat is het leuke aan het beroep van campingeigenaar?

Als campingeigenaar maak je veel contact met mensen en dat maakt het werk zo leuk; “de ontmoeting met deze kampeerders, ze zien genieten bij hun kampeerplekje temidden van de natuur en de waardering die je er van terugkijkt, maakt het een heel bijzonder beroep!”

  • Hoe komt jullie camping aan deze naam?

De vorige eigenaren hebben de camping ‘Camping Tamaring’ genoemd. De naam is afgeleid van de namen van diens dochter en twee nichtjes die bijna tegelijk werden geboren.

  • Wat is jullie geheime favoriete plekje op de camping?

Als het even lukt, lopen Rob en Katinka door het Tamaringbosje. Ze hoeven dan alleen maar even naar de overkant te lopen en strijken dan neer op een bankje dat uitkijkt over het boerenland. “We zien daar graag de zon ondergaan en genieten even van de stilte van de dag.”

  • Als jullie camping een gerecht zou zijn, welke zou dat dan zijn?

Zonder enige twijfel vertelt Katinka lachend, “doe ons dan maar een oer Hollands gerecht met een lekker stukje sudder rundvlees, aardappelen en sperziebonen. Natuurlijk wel met zelfgemaakte appelmoes en aardappelen uit eigen tuin.”

  • Wat is/wordt DE gebeurtenis van 2019?

Het nieuwe kampeerseizoen staat voor Rob en Katinka in het teken van aandacht voor hun gasten. Ondanks heel veel drukte, blijven zij het belangrijk vinden dat hun gasten optimaal genieten van hun vakantie op de camping. Vele komen al voor de zoveelste keer, ook hen willen we iedere keer weer in de watten leggen.

  • Wat is jullie eigen kampeerdroom?

“Wij hebben ooit al eens een kampeerdroom mogen vervullen; door 3 maanden rond te trekken in Nieuw Zeeland met z’n tweetjes. Dit was zo’n geweldige ervaring, dat wij graag nog eens terug willen naar dit prachtige land aan de andere kant van de wereld, maar dan met onze twee kinderen erbij!”

 

 

 

 

Lees meer »


19-12-2018

Camping 't Meulenbrugge; een begrip in de Achterhoek

Hans en Jolanda Pardijs runnen ruim 10 jaar camping ’t Meulenbrugge. Samen met hun 2 kinderen, Lars 24 en Linsey 22 jaar, wonen zij het hele jaar op deze gezellige camping.

Wat is jullie favoriete plekje op de camping?
Het kiezen van 1 favoriet plekje is haast onmogelijk. De ene dag vind je Hans en Jolanda bij de kikkerpoel. Hier genieten zij van het gekwaak van de kikkers en het prachtige uitzicht over het mooie coulisselandschap van de Achterhoek.

Maar soms trekt juist de rust van de boomgaard, van waaruit ze een mooi uitzicht hebben op de kerk van de Kranenburg!

Lees meer »


19-12-2018

Wim en Janneke, al vele jaren het gezicht van Camping Meistershof

Er was eens… Zo kunnen we dit verhaal zeker beginnen! Want toen boer Klaassen in 1958 op het idee kwam een plekje te gaan verhuren aan een toerist, had hij geen flauw idee wat er zich over 60 jaar op diezelfde plek allemaal zou afspelen.

Want de mooie locatie in het piepkleine Lheebroek, vlakbij een heel erg mooi natuurgebied, beviel die eerste toerist wel. En zo kon het gebeuren dat er al snel meer liefhebbers waren die graag hun vakantie in dit karakteristieke boerendorpje wilden doorbrengen. Door de jaren heen is er één ding amper veranderd; het karakter van dat piepkleine boerendorpje.

Lees meer »


08-12-2018

Alweer 5 generaties Scholten boven op de Bovenberg!

Aan de rand van het Twentse natuurgebied de Borkeld ligt Camping De Bovenberg. Hier vind je de familie Scholten; Gerrit (61), Gerrie (60) en Nick (31).

Al 4 generaties is de camping in jullie familie. Dat vraagt om een stukje historie…
“De Bovenberg is van oudsher een gemengd agrarisch bedrijf. In 1937 begon overgrootopa Scholten met het ontvangen van zomergasten. Die mochten dan op de deel slapen.

Na de oorlog werd deze activiteit langzaam uitgebreid tot een kampeerboerderij en vervolgens tot een camping.”

Lees meer »


23-11-2018

We stellen u voor aan Thei, Jose en Erica...

Familie Verstappen van Camping Geelenhoof bestaat uit Thei, José en Erica. In 1998 zijn vader Thei en moeder José gestart met de camping. Ze begonnen klein met met 25 plaatsen, maar dit zijn er inmiddels 87! Sinds 2012 is dochter Erica ook actief betrokken bij het reilen en zeilen.

Lees meer »


04-11-2018

Roger en Ellen, de vrolijke gezichten van Jelly's Hoeve!

Roger en Ellen zijn inmiddels alweer drie seizoenen de vrolijke gezichten van Jelly’s Hoeve in Havelte. Een camping en appartementen accommodatie voor een speciale doelgroep, namelijk mensen die zonder kinderen op vakantie gaan. Daarvoor zag het leven van het echtpaar er heel anders uit.

Lees meer »


25-10-2018

Hebben Anciella en Roger eigenlijk nog een introductie nodig?

Roger en Anciëlla zijn al meer dan 28 jaar bij elkaar en sinds 2001 eigenaar van Camping Waalstrand. Zij hebben 2 zonen, Bram en Joep, die regelmatig mee (moeten) helpen op de camping. Roger is opgegroeid op de camping en kent het terrein door en door! Ze hebben samen 8 jaar in Oostvoorne gewoond, waar Roger beheerder was op een groot kampeerterrein. Niet lang daarna namen zij de camping van de ouders van Roger over.

Lees meer »


04-09-2018

Groet'n uut Grunn

Andre en Ramona ken je ongetwijfeld van hun gezellige 4* camping De Watermolen.

In het prachtige Opende (provincie Groningen) hebben zij een kleine boerencamping omgetoverd tot een familiecamping waar iedereen wel een keer geweest moet zijn. Hoogste tijd om hen wat beter te leren kennen….

Lees meer »