Nieuws

17-05-2018

Maak kennis met Camping De Drie Provinciën!

Hoe is de camping ontstaan?
Bij de boerderij op Bakkeveenseweg 15 in Een-west was al eerder spontaan een café-restaurant ontstaan. Omwonenden uit alle drie de provincies gebruikten de boerderij als plek om samen te komen en een gezellige, ontspannen avond te hebben.  De ondernemende familie Boels zag een kans in de grote vraag naar kampeerplaatsen en bood vanaf 1968 kampeerders ook de mogelijkheid om te kamperen bij de boerderij.

Wat zijn de belangrijkste veranderingen in die 50 jaar?
Was men in de beginjaren nog tevreden met een eenvoudige kampeerplaats op het grasveld bij de boerderij, in de loop van de jaren veranderde de wensen van de kampeerders. En Camping De Drie Provinciën veranderde mee. De camping werd in de loop van de jaren groter en voorzien van elektra, moderne sanitaire voorzieningen en terreinverlichting.

Tegenwoordig kampeert u hier op ruime kampeerplaatsen met veel privacy door de lage en weelderige begroeiing. De drie natuurlijke visvijvers op de camping brengen een prachtige sfeer met zich mee. Bij de camping is nog altijd een restaurant met huiselijke sfeer en uitstekende keuken. Speeltuintjes en een recreatieprogramma vindt u er niet, de camping richt zich op mensen die op vakantie gaan zonder kinderen en komen voor de rust en de natuur.

Waar zijn jullie het meest trots op?
Dat de rustige natuurcamping 50 jaar na de oprichting echt iets bijzonders is, blijkt wel uit de verschillende nominaties en prijzen die zij de afgelopen jaren hebben gewonnen. “Wij zijn er erg trots op dat onze gasten onze camping zo waarderen!”

Lees meer »


08-05-2018

Wij stellen jullie graag voor aan Claudia en Wijnand van Camping de Grebbelinie

Claudia en Wijnand van Triest kennen jullie ongetwijfeld van Camping Grebbelinie. Maar wisten jullie ook dat ze voor die tijd allebei werkzaam waren op veel verschillende campings? En dat zij, na dit een aantal jaren voor een baas te hebben gedaan, steeds meer gingen fantaseren hoe het zou zijn als ze zelf een camping zouden beginnen? En op een dag zijn ze gewoon begonnen. Op het terrein waar Wijnand is geboren staat nu Camping Grebbelinie!

Wat is jullie favoriete plekje op de camping?
Als Claudia en Wijnand zelf een nachtje op hun camping kamperen, dan zetten zij hun tent helemaal achteraan op het terrein. Hun favoriete plekje is namelijk plaats 27. Aan niemand door vertellen 😉

Als jullie camping een gerecht zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Het moet in ieder geval een camping gerecht zijn wat makkelijk te maken is op de camping. Maar ook erg smakelijk is. Camping Grebbelinie is als Pilaf; een beetje zoet van de perzik en een beetje pittig van de sambal.

Wat is/wordt DE gebeurtenis van 2018?
Afgelopen jaar stond in het teken van het bouwen aan een echte Grebbelinie Pipowagen! En dit jaar wordt deze unieke accommodatie voor het eerst verhuurd. Claudia en Wijnand zijn erg benieuwd naar de 1e reacties. Spannend!!

Maar er gebeurt nog veel meer…. En wat DE gebeurtenis is, dat verklappen ze pas aan het eind van het seizoen 🙂

Wat is jullie eigen kampeerdroom?
Claudia en Wijnand dromen graag groots. Zo ook hun kampeerdroom. Het liefst toeren zij namelijk met een camper door de VS of Nieuw Zeeland. Wij dromen graag met hun mee!

Lees meer »


25-04-2018

Juni = KGC Fietsmaand

Het begint ondertussen een echte traditie te worden. De KGC fietsmaand. Heerlijk ontspannen in de natuur en daarnaast genieten van mooie KGC arrangementen. Ook dit jaar hebben alle KGC campings een mooi arrangement voor u samengesteld.

Lees meer »


11-04-2018

Jean & Lineke van Camping de Ruimte stellen zich voor....

Zij zijn namelijk sinds vorig jaar eigenaar van Camping De Ruimte. Als groot fan van het groenste stukje van Flevoland, verhuisden zij met hun hele hebben & houden naar Dronten!

Lees meer »


06-04-2018

Rik en Manon stellen zich even voor….

….want zij zijn nieuw. Nieuw bij de KGC, maar ook nieuw in ‘de campingbranche’. Want na 25 jaar in het onderwijs vonden ze het de hoogste tijd voor een andere uitdaging. En na veel dromen, nadenken en rondkijken besloten Rik en Manon een andere richting in te slaan, voortbouwend op alle ervaringen die ze in hun sector hadden opgedaan. Ze vergelijken deze droom met het winnen van de loterij; je kunt de gelukkige maar net zijn, door het goede te doen op het juiste moment… Bij deze Rik en Manon J

Lees meer »


22-03-2018

KGC Open Dag

De start van de lente, betekent natuurlijk ook de start van het kampeerseizoen. En om u te laten kennismaken met alle KGC campings, organiseren wij op 2e paasdag een open dag.

Lees meer »


05-03-2018

Gefeliciteerd!

Benieuwd of jij bij een van de 30 winnaars zit? Kijk dan snel verder!

Lees meer »


26-02-2018

KGC in de media

Benieuwd naar de KGC en waarvoor wij staan? Lees hier het stuk dat in de Recreatie stond.

Lees meer »


29-01-2018

KGC update!

1 April klinkt het startschot voor weer een geweldig kampeerseizoen en wij kunnen niet wachten! Daarom is de winter het perfecte moment om ervoor te zorgen dat alles er weer piekfijn bijligt. Zo zijn er veel nieuwe accommodaties geplaatst, grotere plaatsen gecreëerd, prijzen gewonnen en nog veel meer! Benieuwd wat er allemaal is gebeurd? Lees dan snel verder!

Lees meer »


17-02-2017

KGC update!

Voor alle campinghouders lijkt de winter het seizoen om heerlijk rustig aan te doen. Niets is echter minder waar. Want ook in de koude winter maanden worden de handen flink uit de mouwen gestoken; nieuw sanitair, nieuwe kampeerplaatsen, snoeiwerk, onderhoud, website bijwerken, arrangementen voor 2017, etc. etc.

Lees meer »


05-09-2016

In Renswoude val je met je neus in de boter!

Omgeven door de glooiende Utrechtse heuvelrug, de Slaperdijk en de uitgestrekte Gelderse Veluwe is er voor de echte natuurliefhebber genoeg te ontdekken en te zien. Een beetje van Utrecht en een beetje Gelderland, perfect!

Lees meer »


11-08-2016

Zeeland heeft alle ingrediënten voor een perfecte vakantie!

Provincie Zeeland, die praktisch in de Noordzee ligt, heeft heel veel te bieden. Vriendelijke zuiderburen, verse mosselen, uitgestrekte stranden en natuur zover het oog reikt!

Lees meer »


08-07-2016

Groningen blijft verrassen!

Zelfs de nuchtere Groningers zijn het erover eens, provincie Groningen blijft verrassen! En dat kunnen wij alleen maar bevestigen. Divers, vriendelijk en mooi. Eigenlijk lijkt het net alsof je in het buitenland bent, alleen dan nog nét binnen onze landsgrenzen.

Lees meer »


30-05-2016

Blog: Proef het goud van Limburg

Iedereen van boven de rivieren rijdt er graag een blokje voor om. Want wie eenmaal aan het Goud van Limburg heeft geproefd, wil alleen nog maar meer! Asperges vers uit de (zand)grond, gecombineerd met een eitje, boterjus en als finishing touch een blaadje peterselie. Krijg je al honger? Ik ook!

Lees meer »


29-04-2016

Salutti a Tutti!

Je hoeft geen wielerfan te zijn, om te voelen, te ruiken, te horen en te zien dat er iets in Gelderland staat te gebeuren. Huizen, kerken, bomen, straten, bruggen; alles kleurt roze! Dat kan maar 1 ding betekenen, binnenkort komen de mannen eraan. De mannen met flitsende helmen, fluorescerende brillen, strakke broeken en pijnlijke billen.

Lees meer »