Nieuws

19-12-2018

Camping 't Meulenbrugge; een begrip in de Achterhoek

Hans en Jolanda Pardijs runnen ruim 10 jaar camping ’t Meulenbrugge. Samen met hun 2 kinderen, Lars 24 en Linsey 22 jaar, wonen zij het hele jaar op deze gezellige camping.

Wat is jullie favoriete plekje op de camping?
Het kiezen van 1 favoriet plekje is haast onmogelijk. De ene dag vind je Hans en Jolanda bij de kikkerpoel. Hier genieten zij van het gekwaak van de kikkers en het prachtige uitzicht over het mooie coulisselandschap van de Achterhoek.

Maar soms trekt juist de rust van de boomgaard, van waaruit ze een mooi uitzicht hebben op de kerk van de Kranenburg!

Waarom vinden jullie het zo leuk om een camping te runnen?
“Het leuke van campingeigenaar zijn, is dat je veel verschillende mensen ontmoet.” Zo voegt Hans toe; “wij hebben veel contact met onze gasten en hierdoor kunnen we snel inspelen op hun wensen en hen de ultieme kampeerbeleving bieden.”

Waar komt de naam van jullie camping vandaan?
De naam `t Meulenbrugge is dialect en betekent Molen bij de Brug. 100 jaar geleden heeft er namelijk een watermolen bij de ingang van de camping gestaan.

En er loopt nog steeds een beek langs de camping. Deze was vroeger heel erg smal en dat terwijl al het water van Ruurlo tot Lichtenvoorde erdoor moest, zodoende werd hier een watermolen gebouwd.

Wat is jullie eigen kampeerdroom?
Een kampeerdroom hebben Hans en Jolanda niet. “Wij zijn zelf geen vakantiemensen, misschien komt dit later nog wel wanneer we meer tijd hebben.”

Lees meer »


19-12-2018

Wim en Janneke, al vele jaren het gezicht van Camping Meistershof

Er was eens… Zo kunnen we dit verhaal zeker beginnen! Want toen boer Klaassen in 1958 op het idee kwam een plekje te gaan verhuren aan een toerist, had hij geen flauw idee wat er zich over 60 jaar op diezelfde plek allemaal zou afspelen.

Want de mooie locatie in het piepkleine Lheebroek, vlakbij een heel erg mooi natuurgebied, beviel die eerste toerist wel. En zo kon het gebeuren dat er al snel meer liefhebbers waren die graag hun vakantie in dit karakteristieke boerendorpje wilden doorbrengen. Door de jaren heen is er één ding amper veranderd; het karakter van dat piepkleine boerendorpje.

Wat is er in de loop van de jaren wel veranderd?
Het aantal toeristen groeit gestaag. En daarom kwamen er steeds meer kampeerplaatsen bij. Ook het schuurtje werd omgebouwd tot een comfortabele groepsaccommodatie. Een hoogtepunt in de groei was absoluut de aanleg van een fantastisch ecologisch toiletgebouw. Ook de toewijzing van de status van Nationaal Park gaf een enorme impuls aan de omgeving en de camping.

Nu, 60 jaar later, kunnen we zeggen dat het idee van boer Klaassen niet zo slecht was.

Wat is het leuke aan het beroep van campingeigenaar?
“Eigenlijk is camping eigenaar geen beroep voor ons maar meer een manier van leven. Hard werken, maar het biedt ook vrijheid. Veel verschillende gasten. Nooit saai. Elke dag een nieuwe uitdaging.”

Hoe komt jullie camping aan deze naam?
De opa van Wim stond in de omgeving bekend als een wijs man. Mensen gingen naar hem toe voor raad. Ze noemden hem de meister (Drents voor de meester). Opa was ook boer. De gasten kamperen nu op het land/de hof van de meister/meester. De meister zijn hof = Meistershof

Wat is jullie geheime favoriete plekje op de camping?
Zoals dat gaat bij favoriete plekjes, is dat het vaak niet lang geheim blijft. Wim en Janneke genieten echter nog iedere dag van het veld bij de vijver. “Prachtig uitzicht op de natuurlijke “vijver” zonder water maar vol bloemen, vogels en vlinders.”

Als jullie camping een gerecht zou zijn, welke zou dat dan zijn?
“Dit vinden we een hele lastige vraag. Smaken verschillen. We zijn het er wel over eens dat onze camping zeker een gerecht in een restaurant met een Michelinster zou zijn.”

Wat was DE gebeurtenis van 2018?
De gebeurtenis van 2018 was toch wel het 60-jarig jubileum. “We zijn al 60 jaar een familiebedrijf dat nog steeds mee gaat met de tijd.”

Wat is jullie eigen kampeerdroom?
Wim en Janneke kamperen ook graag, maar als zij met vakantie kunnen (periode november/maart) is kamperen in Nederland/Europa niet meer zo aantrekkelijk. Daarom reizen ze graag. “Als wij over wat meer vrije tijd zouden beschikken in mei/juni zouden wij graag nog eens een rondreis door Europa maken. Nederland, Duitsland, Scandinavië.”

Lees meer »


08-12-2018

Alweer 5 generaties Scholten boven op de Bovenberg!

Aan de rand van het Twentse natuurgebied de Borkeld ligt Camping De Bovenberg. Hier vind je de familie Scholten; Gerrit (61), Gerrie (60) en Nick (31).

Al 4 generaties is de camping in jullie familie. Dat vraagt om een stukje historie…
“De Bovenberg is van oudsher een gemengd agrarisch bedrijf. In 1937 begon overgrootopa Scholten met het ontvangen van zomergasten. Die mochten dan op de deel slapen.

Na de oorlog werd deze activiteit langzaam uitgebreid tot een kampeerboerderij en vervolgens tot een camping.”

En hoe komt jullie camping aan de naam?
Markelo is het dorp van de 5 heuvelen. Camping De Bovenberg is gelegen op één van deze heuvels. Wat natuurlijk de naam al verklaard “boven op de berg”.

Tevens is de camping gevestigd aan de Bovenbergweg. En dan is de naam “De Bovenberg” al snel gekozen.

Wat is jullie geheime favoriete plekje op de camping?
“We hebben op het terrein een natuurvijver, wat zeker na een zomer zoals deze onmisbaar is! Ons favoriete plekje is stiekem toch wel een van de twee bankjes bij het zwemmeer, waar je heerlijk kunt genieten van het uitzicht en de zonsondergang.”

Wat is DE gebeurtenis van 2018?
De 5e generatie op De Bovenberg is ondertussen een feit. Want dit jaar is Mase, de zoon van Nick geboren. Welkom Mase!

Wat is het leuke aan het beroep van campingeigenaar?
“De omgang met gasten maakt het heel leuk, ook genieten wij enorm van de vrijheid die wij hebben.”

Lees meer »


23-11-2018

We stellen u voor aan Thei, Jose en Erica...

Familie Verstappen van Camping Geelenhoof bestaat uit Thei, José en Erica. In 1998 zijn vader Thei en moeder José gestart met de camping. Ze begonnen klein met met 25 plaatsen, maar dit zijn er inmiddels 87! Sinds 2012 is dochter Erica ook actief betrokken bij het reilen en zeilen.

Lees meer »


04-11-2018

Roger en Ellen, de vrolijke gezichten van Jelly's Hoeve!

Roger en Ellen zijn inmiddels alweer drie seizoenen de vrolijke gezichten van Jelly’s Hoeve in Havelte. Een camping en appartementen accommodatie voor een speciale doelgroep, namelijk mensen die zonder kinderen op vakantie gaan. Daarvoor zag het leven van het echtpaar er heel anders uit.

Lees meer »


25-10-2018

Hebben Anciella en Roger eigenlijk nog een introductie nodig?

Roger en Anciëlla zijn al meer dan 28 jaar bij elkaar en sinds 2001 eigenaar van Camping Waalstrand. Zij hebben 2 zonen, Bram en Joep, die regelmatig mee (moeten) helpen op de camping. Roger is opgegroeid op de camping en kent het terrein door en door! Ze hebben samen 8 jaar in Oostvoorne gewoond, waar Roger beheerder was op een groot kampeerterrein. Niet lang daarna namen zij de camping van de ouders van Roger over.

Lees meer »


04-09-2018

Groet'n uut Grunn

Andre en Ramona ken je ongetwijfeld van hun gezellige 4* camping De Watermolen.

In het prachtige Opende (provincie Groningen) hebben zij een kleine boerencamping omgetoverd tot een familiecamping waar iedereen wel een keer geweest moet zijn. Hoogste tijd om hen wat beter te leren kennen….

Lees meer »


16-07-2018

Voel je thuis in de Achterhoek!

De Achterhoek kan met recht het walhalla van de Hanzesteden worden genoemd. De steden Doesburg, Hattem en Zutphen als trekpleister. En met Deventer, Arnhem, Nijmegen en Elburg op geringe afstand, is er aan historie in én om de Achterhoek geen gebrek.

Lees meer »


04-07-2018

Camping De Waps

Patrick runt samen met zijn Barbera een prachtige boscamping. Deze Friese camping heeft wel een hele bijzondere naam, namelijk De Waps. De naam ‘boscamping’ verraadt het al; De Waps ligt midden in de bossen. “De gasten vinden het hier zo mooi dat het vaak het sprookjesbos wordt genoemd.”

Lees meer »


24-05-2018

De zuidelijkste KGC camping stelt zich voor!

Landschapscamping Alleleijn is de meest zuidelijke camping van KGC en misschien wel van heel Nederland 😉

Sinds 2005 werken Ruben en Danielle op deze unieke camping en hun enthousiasme & gastvrijheid is in de weide omgeving bekend. Ondertussen hebben zij de camping overgenomen van de ouders van Daniëlle en zetten vol trots deze bijzondere familietraditie voort.

Lees meer »


17-05-2018

Maak kennis met Camping De Drie Provinciën!

Hoe is de camping ontstaan?
Bij de boerderij op Bakkeveenseweg 15 in Een-west was al eerder spontaan een café-restaurant ontstaan. Omwonenden uit alle drie de provincies gebruikten de boerderij als plek om samen te komen en een gezellige, ontspannen avond te hebben.  De ondernemende familie Boels zag een kans in de grote vraag naar kampeerplaatsen en bood vanaf 1968 kampeerders ook de mogelijkheid om te kamperen bij de boerderij.

Lees meer »


08-05-2018

Wij stellen jullie graag voor aan Claudia en Wijnand van Camping de Grebbelinie

Claudia en Wijnand van Triest kennen jullie ongetwijfeld van Camping Grebbelinie. Maar wisten jullie ook dat ze voor die tijd allebei werkzaam waren op veel verschillende campings? En dat zij, na dit een aantal jaren voor een baas te hebben gedaan, steeds meer gingen fantaseren hoe het zou zijn als ze zelf een camping zouden beginnen? En op een dag zijn ze gewoon begonnen. Op het terrein waar Wijnand is geboren staat nu Camping Grebbelinie!

Lees meer »


25-04-2018

Juni = KGC Fietsmaand

Het begint ondertussen een echte traditie te worden. De KGC fietsmaand. Heerlijk ontspannen in de natuur en daarnaast genieten van mooie KGC arrangementen. Ook dit jaar hebben alle KGC campings een mooi arrangement voor u samengesteld.

Lees meer »


11-04-2018

Jean & Lineke van Camping de Ruimte stellen zich voor....

Zij zijn namelijk sinds vorig jaar eigenaar van Camping De Ruimte. Als groot fan van het groenste stukje van Flevoland, verhuisden zij met hun hele hebben & houden naar Dronten!

Lees meer »


06-04-2018

Rik en Manon stellen zich even voor….

….want zij zijn nieuw. Nieuw bij de KGC, maar ook nieuw in ‘de campingbranche’. Want na 25 jaar in het onderwijs vonden ze het de hoogste tijd voor een andere uitdaging. En na veel dromen, nadenken en rondkijken besloten Rik en Manon een andere richting in te slaan, voortbouwend op alle ervaringen die ze in hun sector hadden opgedaan. Ze vergelijken deze droom met het winnen van de loterij; je kunt de gelukkige maar net zijn, door het goede te doen op het juiste moment… Bij deze Rik en Manon J

Lees meer »