Nieuws

04-11-2018

Roger en Ellen, de vrolijke gezichten van Jelly's Hoeve!

Roger en Ellen zijn inmiddels alweer drie seizoenen de vrolijke gezichten van Jelly’s Hoeve in Havelte. Een camping en appartementen accommodatie voor een speciale doelgroep, namelijk mensen die zonder kinderen op vakantie gaan. Daarvoor zag het leven van het echtpaar er heel anders uit. Roger was al meer dan 25 jaar werkzaam in de industrie en Ellen runde een basisschool in Bad Nieuweschans. Maar het kriebelde om het roer om te gooien. In de zomer van 2013 kwam hun toekomstdroom voor het eerst ter sprake terwijl ze zelf aan het kamperen waren in Oostenrijk. In januari 2016 werden zij eigenaar van Jelly’s Hoeve!

Wat is het leuke aan het beroep van campingeigenaar?
“Voor ons is dat op deze prachtige plek in Havelte wonen en elke dag de dingen kunnen doen waar we onszelf goed en leuk in vinden. En dat heet dan ‘werk’.”

 Hoe komt jullie camping aan deze naam?
“Sommige gasten komen de receptie binnen en zeggen dan tegen Ellen, ‘dan bent u zeker Jelly’. Maar dat is niet zo. Jelly was het laatste werkpaard toen onze camping nog een volwaardig boerderij was. Maar dat is al een hele tijd geleden.”

Wat is jullie geheime favoriete plekje op de camping?
“Haha, daar is niets geheims aan. Voor ons is dat kampeerplek 37. Je hebt daar een prachtig uitzicht over het Uffelter binnenveld. Er zitten veel vogels en eekhoorns in de bomen en bosschages. Er zijn ook regelmatig reeën te zien. Als we onze buscamper klaarmaken om in november zelf een aantal weken naar de zon te gaan, staan we daar ook altijd.”

Als jullie camping een gerecht zou zijn, welke zou dat dan zijn?
“Een lekkere Waldorfsalade. Groen, gezond en geen alledaagse keuze.”

Wat was voor jullie de gebeurtenis van 2018?
“Een prachtig seizoen en het feit dat meer dan 300 gasten onze camping en appartementen met gemiddeld een 9 hebben beoordeeld. Daar zijn wij enorm trots op!”

Wat is jullie eigen kampeerdroom?
“Jeetje, dat klinkt misschien raar, maar eigenlijk leven we die al. We wonen het hele jaar op onze eigen mooie camping en hebben ook nog eens de gelegenheid om, als de camping en de appartementen gesloten zijn, zelf een groot aantal weken met onze buscamper te gaan kamperen.

Wat wil je nog meer? Nou ja… een paar weken Australië en Nieuw Zeeland met een huurcamper lijkt ons nog wel eens wat 😉

Lees meer »


25-10-2018

Hebben Anciella en Roger eigenlijk nog een introductie nodig?

Roger en Anciëlla zijn al meer dan 28 jaar bij elkaar en sinds 2001 eigenaar van Camping Waalstrand. Zij hebben 2 zonen, Bram en Joep, die regelmatig mee (moeten) helpen op de camping. Roger is opgegroeid op de camping en kent het terrein door en door! Ze hebben samen 8 jaar in Oostvoorne gewoond, waar Roger beheerder was op een groot kampeerterrein. Niet lang daarna namen zij de camping van de ouders van Roger over.

 Wat is het leuke aan het beroep van campingeigenaar?
“Die vraag stel je aan ons terwijl we 6 maanden, 7 dagen in de week aan een stuk gewerkt hebben met lange dagen…… Maar toch kan ik zeggen dat we het met veel liefde en plezier doen.”

En dat merk je aan alles, zodra je op de camping aankomt bieden ze hun gasten een heerlijke vakantie. Gastvrijheid staat bij hun in een hoog vaandel, net dat stukje extra bieden. Dit maak het wel intensief maar ook een prettige sfeer om in te werken.

Hoe komt jullie camping aan deze naam?
“We zitten met een strandje aan de waal, hoe simpel is het dan om WAALSTRAND te heten…”

Wat is jullie geheime favoriete plekje op de camping?
Op de bankjes op de kribben, daar beleef je de Waal op haar mooist. Maar je vindt Anciella en Roger af en toe achter de receptie in de zon, waar zij af en toe ook even de rust kunnen pakken tijdens een kop koffie. Maar dat is hun geheime plekje, niet verder vertellen!

Als jullie camping een gerecht zou zijn, welke zou dat dan zijn?
“Een eerlijk en simpel gerecht waar je met volle teugen van kunt genieten….. Bij voorbeeld een heerlijk gebakken vis of stukje vlees van de BBQ, met gebakken aardappelschijfjes met heerlijke verse knapperige rauwkostsalade.”

Wat is DE gebeurtenis van 2018?
Ieder jaar is er op de camping een jaarmarkt. Een groot feest met braderie en alles aangekleed in een thema. Afgelopen zomer was het Country en Western.

Heb je deze dit jaar gemist? Voor het volgend jaar worden ondertussen ook alweer de plannen gemaakt.

Wat is jullie eigen kampeerdroom?
“Als wij ooit tijd krijgen om te gaan kamperen in de zomer dan is het met een campertje rondreizen Europa.“

Lees meer »


04-09-2018

Groet'n uut Grunn

Andre en Ramona ken je ongetwijfeld van hun gezellige 4* camping De Watermolen.

In het prachtige Opende (provincie Groningen) hebben zij een kleine boerencamping omgetoverd tot een familiecamping waar iedereen wel een keer geweest moet zijn. Hoogste tijd om hen wat beter te leren kennen….

Andre is opgegroeid op een Zeeuwse camping en Ramona is jarenlang reisleidster geweest. Hun ervaringen combineren ze, waardoor je je gelijk thuis voelt. Andre is het brein achter de bouwplannen, zoals de waterchalets en het strohutje. Ramona zorgt voor de website, de reserveringen, het plannen, de inkoop en nog veel meer. Oja, hadden we al genoemd dat ze al deze werkzaamheden combineren met een druk gezinsleven?

Lees meer »


16-07-2018

Voel je thuis in de Achterhoek!

De Achterhoek kan met recht het walhalla van de Hanzesteden worden genoemd. De steden Doesburg, Hattem en Zutphen als trekpleister. En met Deventer, Arnhem, Nijmegen en Elburg op geringe afstand, is er aan historie in én om de Achterhoek geen gebrek.

Lees meer »


04-07-2018

Camping De Waps

Patrick runt samen met zijn Barbera een prachtige boscamping. Deze Friese camping heeft wel een hele bijzondere naam, namelijk De Waps. De naam ‘boscamping’ verraadt het al; De Waps ligt midden in de bossen. “De gasten vinden het hier zo mooi dat het vaak het sprookjesbos wordt genoemd.”

Lees meer »


24-05-2018

De zuidelijkste KGC camping stelt zich voor!

Landschapscamping Alleleijn is de meest zuidelijke camping van KGC en misschien wel van heel Nederland 😉

Sinds 2005 werken Ruben en Danielle op deze unieke camping en hun enthousiasme & gastvrijheid is in de weide omgeving bekend. Ondertussen hebben zij de camping overgenomen van de ouders van Daniëlle en zetten vol trots deze bijzondere familietraditie voort.

Lees meer »


17-05-2018

Maak kennis met Camping De Drie Provinciën!

Hoe is de camping ontstaan?
Bij de boerderij op Bakkeveenseweg 15 in Een-west was al eerder spontaan een café-restaurant ontstaan. Omwonenden uit alle drie de provincies gebruikten de boerderij als plek om samen te komen en een gezellige, ontspannen avond te hebben.  De ondernemende familie Boels zag een kans in de grote vraag naar kampeerplaatsen en bood vanaf 1968 kampeerders ook de mogelijkheid om te kamperen bij de boerderij.

Lees meer »


08-05-2018

Wij stellen jullie graag voor aan Claudia en Wijnand van Camping de Grebbelinie

Claudia en Wijnand van Triest kennen jullie ongetwijfeld van Camping Grebbelinie. Maar wisten jullie ook dat ze voor die tijd allebei werkzaam waren op veel verschillende campings? En dat zij, na dit een aantal jaren voor een baas te hebben gedaan, steeds meer gingen fantaseren hoe het zou zijn als ze zelf een camping zouden beginnen? En op een dag zijn ze gewoon begonnen. Op het terrein waar Wijnand is geboren staat nu Camping Grebbelinie!

Lees meer »


25-04-2018

Juni = KGC Fietsmaand

Het begint ondertussen een echte traditie te worden. De KGC fietsmaand. Heerlijk ontspannen in de natuur en daarnaast genieten van mooie KGC arrangementen. Ook dit jaar hebben alle KGC campings een mooi arrangement voor u samengesteld.

Lees meer »


11-04-2018

Jean & Lineke van Camping de Ruimte stellen zich voor....

Zij zijn namelijk sinds vorig jaar eigenaar van Camping De Ruimte. Als groot fan van het groenste stukje van Flevoland, verhuisden zij met hun hele hebben & houden naar Dronten!

Lees meer »


06-04-2018

Rik en Manon stellen zich even voor….

….want zij zijn nieuw. Nieuw bij de KGC, maar ook nieuw in ‘de campingbranche’. Want na 25 jaar in het onderwijs vonden ze het de hoogste tijd voor een andere uitdaging. En na veel dromen, nadenken en rondkijken besloten Rik en Manon een andere richting in te slaan, voortbouwend op alle ervaringen die ze in hun sector hadden opgedaan. Ze vergelijken deze droom met het winnen van de loterij; je kunt de gelukkige maar net zijn, door het goede te doen op het juiste moment… Bij deze Rik en Manon J

Lees meer »


22-03-2018

KGC Open Dag

De start van de lente, betekent natuurlijk ook de start van het kampeerseizoen. En om u te laten kennismaken met alle KGC campings, organiseren wij op 2e paasdag een open dag.

Lees meer »


05-03-2018

Gefeliciteerd!

Benieuwd of jij bij een van de 30 winnaars zit? Kijk dan snel verder!

Lees meer »


26-02-2018

KGC in de media

Benieuwd naar de KGC en waarvoor wij staan? Lees hier het stuk dat in de Recreatie stond.

Lees meer »


29-01-2018

KGC update!

1 April klinkt het startschot voor weer een geweldig kampeerseizoen en wij kunnen niet wachten! Daarom is de winter het perfecte moment om ervoor te zorgen dat alles er weer piekfijn bijligt. Zo zijn er veel nieuwe accommodaties geplaatst, grotere plaatsen gecreëerd, prijzen gewonnen en nog veel meer! Benieuwd wat er allemaal is gebeurd? Lees dan snel verder!

Lees meer »