‘Als je hier iemand gedag zegt, word je niet vreemd aangekeken’

Jan

Ja, Tamaring is een van de mooiste campings van de omgeving. En nee, hij is niet vernoemd naar een bijzondere Achterhoekse vogel. Eigenaar Jan – wederhelft van Wenda - moet altijd een beetje lachen als gasten in zijn verhaal trappen. ,,Wees eerlijk, Tamaring klinkt als een vogel of een plantensoort. Maar de naam komt gewoon van de voornamen van drie nichtjes van de eerste eigenaar. Iedereen kent die naam. En als iets goed is, waarom zou ik het dan veranderen?”

Zo is het maar net. De toeristische camping op een prachtige plek in de regio verkoopt zichzelf. Kleine veldjes, grotere veldjes, overal vogeltjes en planten. ,,Het is echt een afspiegeling van het Achterhoeks landschap”, vertelt Jan met enige trots. ,,Ik ben een groot fan van het Limburgs landschap, maar deze omgeving komt daar heel dicht in de buurt. We missen alleen de heuvels.”

Toegegeven. Wie camping Tamaring bezoekt is meteen verslingerd. Aan de indeling, aan de ruimte en de rust, aan al dat groen. ,,We hebben hier veelal senioren in het voor- en naseizoen en gezinnen met kinderen in het hoogseizoen. Wat ze gemeen hebben, is dat ze van de ruimte en de rust genieten.”

En als de gasten, legt Jan uit, hun vertier buiten de camping zoeken, dan kunnen ze alle kanten op. ,,Het is in de omgeving heerlijk fietsen, wandelen of zelfs met de auto rijden. Het dorp Ruurlo is vlakbij en is heel toeristisch. Daar vind je onder andere de beste pannenkoekenbakker van Nederland. Maar de mensen zijn hier vooral aardig en gemoedelijk. Als je op straat iemand gedag zegt, word je door niemand vreemd aangekeken.”

En dat, kunnen we Jan verzekeren, is op drukkere plekken in het land wel eens anders…