‘Als we gaan fietsen, stoppen we onderweg niet. We zijn geen terrasmensen’

Debby en Fred

Niet dat ze er een wedstrijd van maken. Maar als Debby en Fred er op de fiets op uit trekken, doen ze dat niet om heel rustig een rondje te maken. ,,Als we op de fiets zitten willen we doorrijden. Anders is het niet goed voor de conditie”, lacht Fred. ,,Ik moet zeggen dat ik altijd behoorlijk doortrap. Knap dat Debby het aardig bij kan houden. Ik hoor haar tenminste nooit klagen.”

Dat klinkt als een veredelde tijdrit, maar zo erg is het nu ook weer niet. Hoe stevig ze ook trappen, onderweg hebben Debby en Fred wel degelijk tijd en oog voor de omgeving. En die is, zeggen ze zelf, ongelofelijk mooi. ,,Net als op de camping kom je in het buitengebied helemaal tot rust”, zegt Debby. ,,En als we dan eenmaal op de terugweg zijn, verheugen we ons al op het ijsje bij Jan. Dat is vaste prik. Onderweg ergens gaan zitten, dat doen we zelden. We zijn niet echt terrasmensen.”

En wat de camping betreft, die doet volgens Fred landelijk aan. ,,De stijl die Jan en Wenda hier in stand houden, die spreekt ons erg aan. En natuurlijk de sfeer. Het is een camping waar je gemakkelijk contacten maakt. Wij kunnen hier uitstekend onthaasten.”