Geluk op de Veluwe!

Geluk op de Veluwe!

Bezoekers van de Veluwe spreken over ‘geluksmomentjes’; de kleurpracht van de hei die in bloei staat, een onverwachte ontmoeting met een wild zwijn, lammetjes die geboren worden in de schaapskooi, het doordringende geroep van bronstige edelherten. Het zijn juist die momenten waarin de natuur je meeneemt en overdondert. En dat gebeurt op de Veluwe.

Het is dan ook niet zo gek dat dit prachtige natuurgebied duizenden bezoekers per jaar trekt. Op een zonnige dag kriskrassen de (gratis) witte fietsen door elkaar. Op weg naar het bijzondere Kroller Muller Museum met zijn grote Van Gogh collectie, uitrusten bij de theekoepel van Jachthuis Sint-Hubertus of juist op je dekentje genieten van je zelf gemaakte picknick. De ongedwongen sfeer, uitgestrekte zandvlaktes, zacht stromende beekjes en ongerepte bossen zorgen voor een instant vakantiegevoel!

Maar de omgeving van de Veluwe kent nog veel meer. Zo ben je in no time in het excentrieke Anton Pieck Museum, sta je oog in oog met giraffen, haaien en tijgers in Burgers Zoo, herleef je oude tijden in het Openluchtmuseum, wordt er door Oerrrr leuke activiteiten in de natuur georganiseerd of kluif je op een lekker kippetje bij Juffrouw Tok. En dan hebben we het nog niet eens over een dagje tussen de apen in de Apenheul, ontspannend bij Welness de Veluwse Bron, de grote luchtballonfiësta in Barneveld, de eeuwenoude schatten van kasteel De Cannenburgh en het opvallende modekwartier in de eigenzinnige wijk Klarendal. Ook wandel je vanaf de Veluwe zo de middeleeuwen in met bezoekjes aan oude hanzesteden zoals Hattem, Elburg en Harderwijk. Dat er genoeg te doen is voor jong en oud hoeven we jullie dus eigenlijk niet meer te vertellen….

Dat geldt ook voor de gasten op de Veluwse KGC campings. Met veel enthousiasme vertellen de gastheren en gastvrouwen van De Helfterkamp, Zuid Ginkel, Warnsborn en Camping Beek en Hei over de mooiste fiets- en wandelroutes in de omgeving. Bijvoorbeeld de Oranjeroute, deze route leidt je dwars over de Veluwe en langs Paleis het Loo (die ook wel de Versailles van Nederland wordt genoemd). Of de prachtige wandeling dwars door drie mooie stadsparken van Arnhem, die uitkomen bij de Witte Villa in het Sonsbeekpark. En doe je deze wandeling de eerste zondag van de maand, dan val je midden in de Sonsbeekmarkt. Een gezellige lokale markt, met veel streekproducten! Nog meer zien? Het Veluws knooppuntennetwerk hebben hun wandelroutes en fietstochten nog verder uitgebreid. Vele routes starten zelfs vanaf de campings!

Ook de historie is op, in en rondom de Veluwe voelbaar. Bijvoorbeeld tijdens de Airborne, waar oude tijden zich herleven als parachutisten, net als ruim 70 jaar geleden, naar beneden dwarrelen op de Ginkelse Heide. Antieke legervoertuigen die door de straten rijden, de doedelzakken die schellen en dakota’s die door de lucht scheren. Een bijzondere beleving, waar veel mensen jaar na jaar voor terugkomen.

Wij zijn onder de indruk van de de ongekende variatie van de Veluwe. Hebben jullie nog tips? Laat het ons weten!