Groningen blijft verrassen!

Zelfs de nuchtere Groningers zijn het erover eens, provincie Groningen blijft verrassen! En dat kunnen wij alleen maar bevestigen. Divers, vriendelijk en mooi. Eigenlijk lijkt het net alsof je in het buitenland bent, alleen dan nog nét binnen onze landsgrenzen.

Het gevoel dat alles kan en (gelukkig) niks hoeft, overheerst. Een dagje heerlijk struinen door de gezellige studentenstad, wordt afgewisseld met een wandeling over het smokkelpad richting Duitsland of een ware ‘voel sensatie’ op het Blote Voeten Pad.

Want het rijk begroeide Westerkwartier is verre van een kale vlakte en ook het uitgestrekte Westerwolde heeft enorm veel schoonheid en gezelligheid veel te bieden. Met de fiets eropuit wordt zonder twijfel een historisch uitje. Provincie Groningen heeft ons namelijk een prachtig verhaal te vertellen. Van heinde en ver vergapen toeristen zich aan Fort Bourtange. Zodra je deze vesting betreedt, waan je je in het jaar 1742. Uiteraard met kanonnen, jonkvrouwen en kloosters. De hele rataplan! En bij Spitkeet gaan we ruim 100 jaar terug in de tijd. Monumentale arbeidershuisjes die je in verwondering achterlaten, ‘hoe hebben mensen zo kunnen leven?’

Ook de lokale versie van Freek Vonk laat je in Doezoo met open mond achter. Met veel enthousiasme drapeert hij bij bezoekers een slang om hun nek. Mogen de dappere onder ons een stinkdier aaien en de prinsessen onder ons een kikker kussen. En voor dat je het weet sta je oog in oog met een vogelspin! Bij Doezoo kan het zo maar gebeuren, het is immers niet voor niks uitgeroepen tot leukste uitje van Groningen!

En natuurlijk denkt Groningen ook aan de ouders. Vanuit Camping ’t Plathuis ben je zo bij Kuuroord Bad Nieuweschans. De perfect plek voor de hoognodige ontspanning. En op Camping de Watermolen zorgt een prachtige heldere sterrenhemel en een gezellige vuurkorf voor veel romantiek!

Wilt u actief genieten van rust, ruimte en natuur? Onze campings in Groningen kunnen u alles vertellen over aankomende evenementen, uitjes, arrangementen en beschikbaarheid.

shutterstock_438702904