Camping de Berken: familiebedrijf met hart voor de zaak

Jos van der Weide is mede-eigenaar van Camping de Berken in Gasselte. Dat is hij samen met Bea van der Weide, Jan van der Weide, Agnes Heijn en Henk Kaptein. Het familiebedrijf is in 1960 door de ouders van Bea en Agnes opgericht. Hierdoor is zoon Jos intussen de derde generatie die Camping de Berken overneemt. Samen met hem blikken wij zowel terug als vooruit op de ontwikkeling van de camping.

Hoe heeft Camping de Berken zich ontwikkeld sinds de oprichting in 1960?

In 1960 stond de camping nog op een kaal stukje land met ongeveer 100 vaste staanplaatsen en 60 toeristische plaatsen. Door de jaren heen is de camping steeds interessanter geworden voor toeristische gasten. Dat komt onder andere door de uitstekende voorzieningen voor zowel de rust- en comfortzoeker als gezinnen met jonge kinderen. Populair zijn bijvoorbeeld de binnenspeeltuin en vele speeltuinen op de veldjes. Daarnaast zijn alle comfortplaatsen omsingeld door bosschages en kunnen onze gasten zelfs beschikken over eigen privé sanitair op de plaats.

Wat maakt Camping de Berken zo bijzonder?

Camping de Berken is vanaf het begin een echt familiebedrijf met hart voor de zaak. Kwaliteit en aandacht voor de gast staan bij ons voorop. Wij willen dat mensen op onze camping zich voelen alsof ze in de natuur verblijven. Wat ze natuurlijk ook doen! Daarom zijn alle plaatsen behalve de tentplaatsen omringd door bosschages voorzien van inheemse planten.

Daarnaast zijn de plaatsen voorzien van alle hedendaagse luxe. Denk aan een watertappunt en -afvoer, tv-aansluiting, 16 amp elektra, gratis WiFi en eventueel privé sanitair. Hebben gasten geen eigen kampeermiddel? Dan bieden we ze de keuze uit een uitgebreid huuraanbod van luxe Berkenstudio tot 6-persoons huurchalet.

Wij besteden aan werkelijk elke campingplaats veel aandacht, omdat onze gasten de beste voorzieningen en service verdienen. Veel waarde hechten zij bijvoorbeeld aan het comfort en de hygiëne van het sanitair. Regelmatig zien mensen daarom mij of een van de andere eigenaren bij de sanitairgebouwen om deze schoon en netjes te houden.

Hoe tevreden zijn de campinggasten gemiddeld?

Zeer tevreden! We ontvangen vaak lovende reacties over de schoonheid van de huuraccommodaties, het terrein en het sanitair. Ook onze gastvrijheid wordt geroemd. De grote tevredenheid komt ook terug in ons relatief hoge percentage terugkerende campinggasten. Leuk om te zien is dat veel van onze terugkerende gasten met kinderen vroeger als kind zelf ook op onze camping hebben gestaan.

Welke plekken op de camping zijn het meest populair?

De plaatsen met privé sanitair zijn erg gewild bij kampeerders. Daarom is het verstandig om ze op tijd te boeken. De studio’s zijn ook populair als een soort hotelkamer in de natuur. Tot slot zijn alle huurchalets in het hoogseizoen altijd volgeboekt met gezinnen. Dit in verband met de locaties rond een veldje met mooie speelgelegenheden.

Wat is je eigen favoriete plek op de camping?

De camping grenst aan een prachtig bos, waar kinderen overdag de mooiste avonturen beleven. Maar als de avond intreedt, neemt de natuur het over. Vanaf het tentenveld kijken wij ’s avonds graag rustig naar de konijnen die in het avondzonnetje heen en weer springen. Ook veel van onze gasten hebben oog voor dit schilderachtige tafereel.

Waar kijk je dit jaar naar uit?

Het avondspel in de zomervakantie is elk jaar weer het hoogtepunt voor menig gezin op de camping. Jong en oud genieten samen van de gezelligheid, de activiteit maar vooral van de ontspannen sfeer. Net als voor onze voor gasten is dit ook voor ons dé gebeurtenis van het jaar!

Hoe zie je de toekomst van Camping de Berken?

Wij blijven een kleinschalig bedrijf met veel aandacht voor de gast. Onze voorzieningen zullen luxer worden, want we willen in campingland voorop blijven lopen qua faciliteiten en de netheid daarvan. De aankomende jaren zullen we blijven vernieuwen om onze gasten te verrassen. In 2020 bestaan we 60 jaar en dan is het natuurlijk altijd leuk om iets extra’s te doen. Wat dat zal zijn? Dat hou ik graag nog even een verrassing!

Ga naar website »