Camping De Helfterkamp stelt zich voor

Camping De Helfterkamp

Bart en Kirsten Looijmans runnen een prachtige camping en weten dit perfect te combineren met hun drukke gezinsleven. Ze hebben 4 kinderen. Hylke is de oudste dochter van 7 jaar, Arthur van 6, Liefke van 5 jaar en dochter Fae van 2 jaar sluit de gelederen. Bart vat het kort samen; “Het is een drukke maar gezellige boel om met dit span op een camping te wonen en te werken.”

Wat is het leuke aan het beroep van campingeigenaar?

Bart hoeft niet lang na te denken over het antwoord; “Iedere dag is anders, met iedere keer weer andere uitdagingen en bezigheden. Heerlijk wakker worden met een concert van vogels terwijl je de camping ‘s morgens opent. Genieten van mijn openlucht kantoor met ieder seizoen weer andere kleurtinten.”

Hoe komt jullie camping aan deze naam?

De Helfterkamp is van origine de benaming van de oude boerderij Het Helster. In de latere jaren (waarschijnlijk door een spellingsfout) is dit verbasterd naar Helfter. In die tijd een veel gebruikte jagers term.

Wat is jullie geheime favoriete plekje op de camping?

Bart en Kirsten komen graag tot rust op 1 van hun favoriete plekjes. Op een warme zomeravond vind je hen regelmatig bij de beek of bij de kikkerpoel op de camping.

Als jullie camping een gerecht zou zijn, welke zou dat dan zijn?

“Een proeverij van wild, met een heerlijk zacht sausje van gemoedelijk- en gezelligheid. Deze gaat hand in hand met een strak georganiseerde frisse salade, met een flinke scheut van rust en stilte. Heerlijk!!”

Wat is/wordt DE gebeurtenis van 2019?

“We zijn enorm trots op onze nieuwe ANWB prijs. De inspanningen van het hele team (van schoonmaak, tot buitendienst en receptie) heeft ervoor gezorgd dat wij door de ANWB zijn uitgeroepen tot de groenste camping van Nederland.”

Wat is jullie eigen kampeerdroom?

“Heerlijk genieten in de warme ochtendzon, onder het genot van een lekker vers broodje en een glas jus d’orange. Terwijl onze kinderen zich vermaken met de natuur om hen heen.

En als die ouder zijn en het ouderlijk nest verlaten hebben is onze droom om zelf met een klein Volkswagen busje van camping naar camping te gaan.”

Ga naar website »