Camping De Waps

Sprookjesachtig mooi!

Patrick runt samen met zijn Barbera een prachtige boscamping. Deze Friese camping heeft wel een hele bijzondere naam, namelijk De Waps. De naam ‘boscamping’ verraadt het al; De Waps ligt midden in de bossen. “De gasten vinden het hier zo mooi dat het vaak het sprookjesbos wordt genoemd.”

Wat is jullie geheime favoriete plekje op de camping?
Door de glooiende structuur van de camping zijn er veel mogelijkheden om op natuurlijke plateaus te kamperen. Hierdoor hebben de gasten veel privacy en kamperen zij midden in de natuur. Maar kampeerplaats 163 spant de kroon. Hier is namelijk een van de plateaus die aan de buitenzijde van de camping ligt, met uitzicht over de landerijen van Oudemirdum. “Het is ons idyllische plekje.”

Hoe komt camping De Waps aan zijn naam?
Het perceel bos waar nu de camping op staat was tussen 1880 tot 1920 een eikenhouthakbos. Men hakte eikenhout voor het oogsten van looistof uit eikenschors. Die looistof werd gebruikt om de zeilen van de boten mee te looien zodat deze minder snel stuk gingen door rot en schimmel. Alle bospercelen waar men de arbeiders aan het werk zette kregen een naam van de Boswachter. Het bosperceel waar de camping op is ontstaan, noemde men ‘De Waps’.

Als jullie camping een gerecht zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Camping De Waps is een gezellige tapasschaal. “Wij zien onze camping als allerlei lekkere hapjes, waar je van geniet onder het genot van een lekker drankje, in het gezelschap van mooie lieve mensen met bijzondere verhalen.”

Wat is/wordt DE gebeurtenis van 2018?
Patrick voorspelt de warmste hoogzomer van deze eeuw! “We gaan dus voor een top zomer met zeer lange zwoele avonden.”

Wat is jullie eigen kampeerdroom?
Het is niet voor iedereen weg gelegd. Maar Patrick en Barbera hebben een hele koude maar ook bijzondere kampeerdroom. “Samen winterkamperen! Het liefst als er een pak sneeuw ligt, in de tipitent met een warme houtkachel op ons idyllische plekje.”

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar website »