Camping het Groene Bos: overvloed aan rust en ruimte

Sinds 2004 is Wilko Veen de eigenaar van Camping het Groene Bos. Wij vroegen hem naar de unieke ligging van zijn groene campingterrein en zijn toekomstplannen met de camping.

Hoe is de camping in de loop der jaren veranderd?

Voorheen heette de camping het Polderbos en was het nog een kale vlakte. Op de vruchtbare oude zeebodem groeit alles echter zo hard, dat wij volledig zijn opgegaan in het Horsterwold, het grootste loofbos van Nederland. Camping het Groene Bos is daarom een passender naam voor dit mooie plekje.

Waarom komen gasten naar Camping het Groene Bos?

Soms zijn gasten eerst een beetje sceptisch om naar Zeewolde in Flevoland af te reizen. Ze vermoeden dat het er kaal is met veel windmolens. Maar vlakbij de camping verrijst een indrukwekkende muur van groene bomen. Hier kun je vele uren fietsen en wandelen en uiteindelijk kom je uit bij de dijken van randmeren waarop kleurige bootjes varen. Zelfs de boerderijen met landbouw hebben een afwisselend karakter en zijn hierdoor prachtig om te zien.

Wat maakt de camping nog meer bijzonder?

Dat is zonder twijfel de directe omgeving. De camping is gelegen in het grootste loofbos van Nederland, waar wilde paarden en reeën lopen en zelf bevers zich gevestigd hebben. Vrijwel al onze gasten komen daarom nog eens terug, want hier een weekend wandelen, fietsen en op het stand liggen, is echt te kort!

Wat is een populaire plek op het campingterrein?

Een favoriet plekje op de camping is de speeltuin. Ouders kunnen lekker voor de caravan zitten en tevreden toekijken hoe hun kinderen genieten van al het speelgoed zoals de stepjes en skelters die klaarliggen.

Hoe ziet de toekomst van Camping het Groene Bos eruit?

Wij willen in elk geval niet groter groeien en de huidige rust en ruimte bewaren. We hebben altijd wel een plekje vrij, behalve misschien tijdens het gezellig drukke HePi (Hemelvaart en Pinksteren) als het mooi weer is. Ook al staan we dan vol, de camping is zo ruim opgezet dat iedereen geniet van een overvloed aan rust en ruimte. Dat willen we graag zo houden!