Camping Jena: het echte kampeergevoel in het hart van de Achterhoek

Ronald en Mariska de Wit zijn sinds drie jaar samen en hebben dochters van 6 en 11 jaar. Ze zijn de trotse eigenaren van Kasteel & Landgoed Camping Jena in Hummelo en vertellen wat het campingterrein en de omgeving zo uniek maakt.

Hoelang bestaat Camping Jena al?

De camping is 50 jaar geleden opgericht en was toen nog een natuurkampeerterrein. Door de jaren heen heeft de camping zich ontpopt tot een karaktervolle groene camping met alle voor de hand liggende voorzieningen. De authentieke boerderij/receptie dateert nog uit 1851 en de naam Jena pronkt op de voorgevel.

Waarom is Camping Jena een typische KGC-camping?

Dat komt voor een belangrijk deel door de bijzondere en nostalgische sfeer. In combinatie met de prachtige natuur maakt dit onze camping uniek. Vanaf de camping loop je zo de uitgestrekte bos- en natuurgebieden van landgoed Enghuizen in. Ook het campingterrein zelf heeft een groen karakter, met ruime standplaatsen verdeeld over verschillende natuurrijke kampeervelden.

Hoe blij zijn de gasten die komen kamperen?

Onze gasten geven ons gemiddeld het cijfer 9! Dat doen zij met name vanwege de mooie ligging, de prima prijs-kwaliteitsverhouding en de vriendelijkheid van het campingpersoneel. Jaarlijks verwelkomen wij dan ook meerdere terugkerende campinggasten, maar daarnaast ontvangen we ook veel nieuwe gasten. Die worden vaak getipt door vrienden of familie.

Wat zijn de mooiste campingplekjes?

Zelf vinden wij het middenveld een leuk intiem veldje, maar ook prachtig is de moestuin die we dit jaar zijn gestart. Hier heb je een prachtig uitzicht over het weiland en zie je ook nog eens reeën en hazen lopen. Bij gezinnen met kinderen is het grote veld met de water- en zandspeeltuin in trek, terwijl rustzoekers genieten van het hofjesveld.

Waar kijken jullie in de toekomst naar uit?

Op korte termijn staat er weinig spannends op de planning. We zijn de afgelopen twee jaar namelijk erg druk geweest met vernieuwing, onder andere van alle speeltuintjes. Wel kan het zijn dat er in het najaar weer een spectaculair arrangement online komt! Ons grootste doel voor nu is om de gezelligheid en persoonlijke sfeer op onze camping te behouden. Camping Jena is namelijk een echte camping-camping. Wij hebben geen chalets en dat zorgt mede voor het ultieme kampeergevoel. Voor ons is elke dag een feestje en dat geldt hopelijk ook voor onze gasten!