Camping Midden Drenthe: ideale uitvalsbasis voor rustige kampeervakantie

Hilmer en Marieanne zijn beiden geboren en getogen in Drenthe. Na een aantal omzwervingen tijdens studies in Breda, Groningen en Amsterdam, besloten zij terug te keren naar de mooiste provincie van Nederland met de droom om daar een eigen camping te beginnen. Dat is gelukt! Enthousiast vertellen ze over de vrij recente overname van Camping Midden Drenthe en hun plannen voor de toekomst.

Sinds wanneer zijn jullie eigenaar van Camping Midden Drenthe?

In februari 2018 hebben wij de sleutels gekregen van deze mooie camping. Al van jongs af aan kamperen wij graag in binnen- en buitenland. We hebben verre reizen gemaakt, maar altijd met onze tent op de rug. Het kamperen heeft iets magisch, we zijn er allebei dol op. We combineren nu onze ‘roots’ met onze passie. Hilmer heeft altijd gezegd dat hij een eigen camping wilde beginnen. Na een lange zoektocht en vele overwegingen kunnen we nu onze passie voor de toeristische branche in werkelijkheid brengen.

Waarom hebben jullie gekozen voor Camping Midden Drenthe?

Camping Midden Drenthe is een camping met grote plaatsen op een ruim opgezet park. Een ideale plek voor wie houdt van fietsen en wandelen en wil genieten van de rust die Drenthe te bieden heeft. De camping is meer dan 30 jaar geleden opgericht. Een varkenshouder is destijds een mini-camping gestart. De varkensstallen zijn er nog altijd; die gebruiken we als fietsenschuur en kantine. De camping is 15 jaar geleden helemaal opgeknapt en ingericht als park. Het is nu een grotere camping met 60 toeristische plaatsen. Een nieuw jasje op een supermooie plek!

Waarover complimenteren campinggasten jullie vaak?

De kracht van onze camping is een combinatie van een prachtige plek met heel veel ruimte, een overdaad aan rust en schoon sanitair. Over al deze zaken ontvangen wij vaak complimentjes van onze gasten. Daarnaast vinden ze het een pluspunt dat wij ze heel hartelijk ontvangen. Dat vinden wij zelf ook belangrijk, want persoonlijke aandacht voor de kampeerder staat bij ons voorop. Door de kleinschaligheid en ons enthousiasme creëren wij een gemoedelijke en gastvrije sfeer.

Wat zijn gewilde plekjes op de camping?

De comfortplaatsen zijn zeker populair bij onze gasten. De mooiste plekjes zijn altijd als eerste weg. Basisplaatsen zijn er vaak nog genoeg, maar wil je zeker zijn van een goede plek dan is het handig om ruim van tevoren te boeken. Zelf hebben we ook zo onze favoriete plekjes op de camping. Brembosje vinden wij heerlijk rustig met grote plaatsen en voor veel zon en ruimte is het veldje met de platanen onze tweede keuze.

Wat zijn drukke periodes op de camping?

Hemelvaart/Pinksteren en de Fietsvierdaagse zijn hele drukke én gezellige periodes! We kijken er elk jaar weer naar uit om iedereen een fantastisch weekend te bezorgen. De rest van het jaar is er altijd wel een plekje vrij, hoewel terugkerende campinggasten bepaalde plekken ruim vooraf boeken. Sommige kampeerders vinden het hier namelijk zó fantastisch, dat ze tijdens hun verblijf alweer de plaats voor het jaar erna boeken. Daarnaast hebben we een aantal vaste gasten die het hele seizoen hier staan. Hier zijn we erg blij mee en we hopen dan ook lekker zo door te kunnen gaan!

Wat zijn jullie toekomstplannen met Camping Midden Drenthe?

In de toekomst willen wij graag Comfort Plus-plekken creëren. Daarnaast willen we de camping nóg comfortabeler en netter maken. We hopen een leuk waterspeelparkje te maken, diverse gebouwen te vernieuwen en het huidige terras uit te breiden. Kortom: wat wij onze gasten nu en in de toekomst willen bieden is rust, comfort, gemak en een gastvrij thuisgevoel!