Camping Warnsborn: heerlijk kamperen in het Veluwse bos

Sinds 2006 runnen Felix en Margo Breukers Camping Warnsborn op de Veluwe. Zij namen de camping over nadat ze eerst in Limburg een minicamping hadden opgezet. Het echtpaar wilde graag een iets grotere camping, maar ook weer niet té groot. Dit vonden zij met Camping Warnsborn. Sinds 2019 draaien zoon Bas en zijn vriendin Lotte ook mee op de camping. Want: “Zo kunnen wij onze campinggasten nog beter van dienst zijn!”

Hoe heeft de camping zich ontwikkeld sinds de oprichting?

Camping Warnsborn is opgericht in 1932, vertelt Felix. Het begon met kamperen bij de boswachter op wat nu nog steeds een van de mooiste landgoederen van het Geldersch Landschap is. Warnsborn betekent ‘schone bron’ en deze naam is ingegeven door het smalle beekje (spreng) dat achter de camping spontaan ontspringt met heel zuiver water.

Wat maakt een verblijf op Camping Warnsborn zo aangenaam?

Ondanks de groei en professionalisering in de afgelopen eeuw is Camping Warnsborn nog altijd een camping zonder toeters en bellen. Gewoon heerlijk kamperen, waarbij je omgeven bent door het Veluwse bos. Hierin is het prachtig wandelen, met bruggetjes over het sprengbeekje wat uitkomt in de vijvers achter het verderop gelegen Hotel Groot Warnsborn. Het Geldersch Landschap heeft vele wandelroutes uitgezet en de fietsknooppunten zorgen voor eindeloos fietsplezier. Routes zijn te lenen bij de receptie. Tot slot ligt de camping op ideale afstand van een mooie groene stad.

Wat maakt de camping anders dan andere campings?

Camping Warnsborn is echt een toeristische camping. Wij verhuren daarom slechts 1 chalet en 2 trekkershutten. De meeste gasten komen met hun eigen kampeermiddel – van een klein tentje op ons trekkerstentenveld tot een caravan, vouwwagen, grote tent of camper. Voor de trekkers van het trekkersveldje hebben wij een keukenhoek en in de bibliotheek bieden wij de mogelijkheid om droog te zitten. Tijdelijk wonen of verblijven om te werken is bij ons niet mogelijk, alleen de echte vakantieganger/kampeerder is welkom!

Hoe tevreden zijn de campinggasten?

Wij zijn goed te vinden en horen dagelijks in de receptie van vertrekkende gasten dat ze zeker nog eens terug komen. Dat doen ze dan ook! Reserveren is daarom ook wel aan te raden. Wij adviseren onze gasten graag in de keuze van een geschikte campingplaats; van rustig aan de bosrand tot aan een gezellig veldje. De camping onderscheidt zich door een open karakter, met open veldjes mooi omzoomd door een parkachtig bos.

Hoe ziet de toekomst van Camping Warnsborn eruit?

De camping zal altijd blijven zoals hij is, maar natuurlijk investeren wij elk jaar om het campingterrein haar eigen karakter te laten behouden. Zo zijn onlangs de douches geheel verbouwd. En natuurlijk is er goede WiFi. Wij hebben bewust het authentieke toiletgebouw gehouden. Niet alleen omdat het een heel degelijk stenen gebouw is, maar ook omdat het mooi past in deze groene omgeving. Wij krijgen nog altijd veel reacties op de mooie authentieke toiletdeuren. Als je deze opent tref je modern en schoon sanitair aan. Wij genieten nog dagelijks van de mooie omgeving en merken dat onze gasten dat ook doen!