‘Dankzij de mensen van het animatieteam kan Vera goed meekomen’

Carolien

Of Daan de nieuwe Messi is? Wie zal het zeggen. In elk geval toont het kereltje veel aandacht voor de bal. Maar hij kan er nog niet zo veel mee. Moeder Carolien is samen met hem, zijn vader en zusjes Vera en Sara op De Ruimte. ,,Twee jaar geleden kwamen we hier voor het eerst met de vouwwagen”, herinnert Carolien zich. ,,Nu hebben we een Lodge gehuurd. Dat is veel luxer, met twee slaapkamers, een douche en toilet. Dat is handig met Vera.”

Want Vera is, net als zoveel andere kinderen op de camping, ‘bijzonder’. ,,Ze heeft een syndroom”, zegt Carolien. ,,Daarom zijn we zo blij met het geweldige animatieteam, hier. Zij zorgen ervoor dat Vera mee kan komen met de activiteiten. Niemand op de camping kijkt ervan op als een kind anders is dan anderen. Of het af en toe een bui heeft. Of een spalk. Of in een rolstoel zit. Vera heeft het hier prima naar haar zin. Ze maakt heel makkelijk vriendjes.”

En dan is het tijd voor de avondmaaltijd. De familie gaat naar het campingrestaurant. Wat ze gaan bestellen is nog even een vraag. ,,Geen pannenkoeken in elk geval”, zegt Carolien. ,,Die hebben we maandag al gegeten.”