De Benjamin van Nederland – Provincie Flevoland!

De liefhebbers zijn het erover eens. Flevoland heeft zijn imago niet mee. Voor veel mensen staat de jongste provincie van Nederland bekend om zijn vlakke, kale landschap, waar een gure wind koning is.

Niets is gelukkig minder waar, want Flevoland timmert al lange tijd aan de weg. En aan zijn natuur. Want iedereen die die prachtige film over de koningspaarden op de Oostvaarder plassen (De Nieuwe Wildernis) heeft gezien, weet dat Flevoland vele hectares aan ongerepte en afwisselende natuur te bieden heeft. Naast uitgestrekte landerijen, weilanden en windmolens, vind je hier ook het grootste loofbos van West Europa (Horsterwold) en het Reve-Abbartbos. Vooral bewoond door reeën, vossen, eekhoorns en een boel andere dieren die zich goed weten te verstoppen. Word je al wat enthousiaster?

Want we hebben het nog helemaal niet gehad over de stranden van Zeewolde. Terwijl de files richting Bloemendaal en Scheveningen trekken, kun je hier volop genieten van witte stranden & zoet water. En dat zonder dat je bij je buurman op de handdoek ligt. Toe aan verkoeling? Op het Veluwemeer kun je heerlijk zeilen of een motorbootje huren. Het optimale vakantiegevoel!!

Deze prachtige provincie is ook perfect per fiets te ontdekken. Weilanden, water en bos wisselen elkaar af. Het ene moment fiets je langs pittoreske boerderijwinkeltjes om vervolgens even de Gelderse Veluwe op te schieten voor het gezellige Vestingstadje Elburg. Want met de honderden kilometers aan fietsroutes hoef je je eigenlijk geen moment te vervelen. Routes rond Zeewolde (Picknick route) en Dronten (Dijktocht route) zijn onze favorieten.

Sta je op één van de 2 KGC campings in Flevoland? En wil je een dagje weg. Er zijn opties te over! Zo beleven jij en je kinderen een dag in de wolken in Aviodrome, zie je prachtige oude schepen op de Bataviawerf en zorgt pretpark Walibi voor zinderende ritjes in een van hun 5 achtbanen. En in het kader van ‘nu je er toch bent’, wacht koopjesparadijs Bataviastad met mooie aanbiedingen en leuke winkels.

We steken het duidelijk niet onder stoelen of banken…. Door de enorme variatie zijn wij fan van deze jongste Nederlandse provincie. Probeer het eens en laat je ook verrassen!