De familie Witlox heet u van harte welkom bij Landschapscamping de Graspol

De familie Witlox heet u van harte welkom bij Landschapscamping de Graspol

Een stukje geschiedenis

Het begon allemaal in Best. In het jaar 1990 om precies te zijn. Want toen is de familie Witlox gestart met hun familiehotel. Deze moest helaas wijken voor andere bouwwerken en gingen zij op zoek naar een nieuwe locatie. Dat werd in Oirschot. Aurora en Marco kochten daar in 2005 een klein pension. Maar daar bleef het niet bij. Al snel kwam er een nieuwe uitdaging bij; de realisatie van een landschapscamping op hun perceel van 7 hectare!!

Marco en Aurora begonnen met een groot grasveld, maar in 2007 en 2008 zijn er houtsingels, hagen en knotwilgen aangeplant. In 2009 is de landschapscamping voorzien van alle benodigde leidingwerken, zijn de grenzen van de kampeerplaatsen aangeplant en is een sanitair gebouw met douches, toiletten en wasruimte gerealiseerd. Dit moest uiteraard officieel geopend worden, op 2 april 2010 werden dan eindelijk de lintjes doorgeknipt.

Ondertussen hebben al honderden natuurgenieters en actieve rustzoekers genoten van de uitmuntende sanitaire faciliteiten en ruime standplaatsen op de camping. Voor kinderen en jongeren heeft de Graspol geen faciliteiten.

Marco en Aurora vertellen enthousiast over hun werk op de camping.

“Wij genieten nog iedere dag van ons beroep, vooral omdat wij eigenlijk heel veel mensen bij ons op bezoek krijgen. Tenminste zo zien wij dat. Wat is er fijner dan tijdens het inchecken van nieuwe en bekende gasten lekker buiten op het terras samen een kopje koffie te drinken.”

Waar komt de naam “de Graspol” vandaan?

Omdat er op de camping meer natuur is, dan standplaatsen kozen Marco en Aurora voor de naam Landschapscamping. Toen zij begonnen was er alleen maar een groot grasveld. “Wij (vooral Marco) hebben alles zelf aangelegd. Camping Het Grasveld vonden wij niet zo leuk, landschapscamping de Graspol wél!”

Hun – niet zo geheime, maar wel favoriete plekje – op de camping

“Dagelijks een rondje over ons eigen natuurgebied van 5 hectare en daarop de wisselingen van de seizoenen aanschouwen, is gewoon heerlijk. We zijn er daarnaast druk mee bezig om de diversiteit van de flora en fauna te vergroten. En daar behalen we steeds meer resultaat. Dat we met de natuur onze doelstellingen behalen geeft ons de meeste voldoening.”

Welk gerecht zou Landschapscamping De Graspol het beste omschrijven.

“Onze jongste dochter, Kayleigh zei meteen: “gras natuurlijk.” Na enig overleg gaat de familie Witlox voor een uitbundig fris gerecht met veel groen.

Wat is jullie kampeerdroom voor 2019?

Zonder twijfelen zeggen Marco en Aurora, “Wij dromen niet, wij realiseren en maken!” Ons doel is vooral om samen met onze gasten te genieten van de natuur. En dat koesteren we!

Ga naar website »