‘De opa’s en oma’s, samen met de kleinkinderen op de silent disco, dat is zo leuk om te zien!’

Ramona en André

Een verblijf op De Watermolen is kamperen zoals kamperen ooit was bedoeld. Maar dan met de luxe van vandaag de dag. Ramona: ,,André en ik hebben het bedrijf nu twintig jaar samen. We hebben in die tijd iets neergezet waar we helemaal achter staan. Het is een dorpje op zich, met van alles te beleven, maar waar de gasten ook echt van de rust en de natuur kunnen genieten.”

Er is op De Watermolen een zwemmeer met een waterstormbaan, een vismeer voor de gasten met veel geduld en een blotevoeten pad voor wie tijdens een wandeling het zand even lekker tussen de tenen wil voelen. En er is meer, veel meer.

,,We hebben natuurlijk ook een animatieteam, maar dan net iets anders dan je in hotels in Zuid-Europa gewend bent. Hier kunnen kinderen lekker knutselen, doen ze mee aan een middag- of avondspel en we organiseren ook de silent disco. Dat is in het begin  even wennen, maar als ze eenmaal die koptelefoon op hebben, staan ze allemaal heerlijk te dansen. Soms doen ook de oma’s en opa’s mee. Zo leuk!”

Het is allemaal kleinschalig, want De Watermolen is nu eenmaal een echte KGC-camping. En die ligt midden in een weids landschap, waar het prima fietsen en wandelen is. ,,Groningen moet door de meeste toeristen nog worden ontdekt”, weet Ramona, die voor haar tijd op de Watermolen in de internationale reisbranche werkte. ,,Maar het is hier prachtig.  Als gasten vragen ‘is hier eigenlijk wel wat te beleven?’, dan zeg ik: ‘Dat dacht ik wel! Wadlopen, bijvoorbeeld’. Dat is van hieruit prima te doen. Of pak de fiets en geniet van de weilanden, het bos en neem een kijkje aan het strand. We hebben bij de receptie een mega dik boek liggen met tips over de omgeving. Groningen is veelzijdiger dan je denkt!”