De Waal roept!

In het hart van de Betuwe, is onthaasten het toverwoord! De Waal als rustgevend baken, het weidse uitzicht, de prachtige rivierdelta en de talloze bootjes & schepen, zorgen ervoor dat je echt even de boel de boel kunt laten.

Het is dan ook niet zo gek dat deze grote rivier een enorme aantrekkingskracht heeft op natuurliefhebbers, kampeerders en dagjesmensen. Want waar water is vind je tevens glooiende uiterwaarden, kronkelende rivierdijken en pittoreske dijkwoningen. En laat de Gelderse Poort daar nu een uniek voorbeeld van zijn. Hier kan de natuur ongestoord haar gang gaan. Een oase van geuren en geluiden, juist omdat veel planten en vogels weer terugkeren naar dit uitgestrekte gebied. De perfecte plek om heerlijk vrij te wandelen (probeer bijvoorbeeld het Lingepad) en te fietsen. Pas wel op voor overstekend wild…. de Gallowaykoeien en Konikpaarden lopen hier vrij rond!

Onze prachtige campings De Grote Altena en Camping Waalstrand liggen pal aan rivier de Waal. Vanuit je luie stoel bekijk je in alle rust de bedrijvigheid op het water. Een geweldig uitzicht op de binnenvaart, zorgt voor een levend panorama. Gooi op deze unieke locatie gerust je hengel uit! Heb je toch zin om er even op uit te gaan? Dan is er in de omgeving enorm veel te zien en te doen.

Zo is een bezoekje aan Kasteel Doornenburg zeker de moeite waard. In dit mooie kasteel ga je ver terug in de tijd. En ook Fort Pannerden is een aanrader! Met een kist vol opdrachten sluip je door smalle gangetjes en kleine steegjes. Die vind je trouwens ook in het oude centrum van Nijmegen. Er is nog wat discussie, maar door velen wordt de Romeinse keizerstad Ulpia Noviomagus Batavorum (oftewel Nijmegen) gezien als de oudste stad van Nederland. Vanaf beide campings is Nijmegen (en Arnhem) makkelijk te bereiken. Een mooie (fiets)route over uitgestrekte dijken, de kleine dorpjes Gendt, Oosterhout en Slijk-Ewijk en natuurlijk de rivieren als slingerende draad door het landschap.

Ook Rondje Pontje brengt je op onverwachte plekken! Met de veer over de Waal, het  Pannerdensch Kanaal en de Rijn. Maar je fietst ook langs de Linge (de langste rivier van Nederland) en recreatiegebied De Bijland. Vergeet in het dorpje Millingen niet af te stappen bij de Theetuinen voor een high tea. Op deze geweldige plek, met zijn mediterraanse uitstraling, waan je je even in het buitenland!

Kortom, de Waal roept! Roep jij terug?