‘De zwemplas is ons paradepaardje, daar komen de mensen voor’

Familie Scholten

Camping De Bovenberg is een bedrijf met historie. Eigenaar Nick groeide er als kind op en zag hoe hard zijn grootouders en ouders werkten om een succes van de camping te maken. ,,Het is allemaal in 1937 begonnen met een paar gasten”, vertelt vader Gerrit, die op de achtergrond nog bij de camping betrokken is. ,,Ik ben de camping later met mijn vrouw gaan runnen en nu zijn Nick en Lindsy erbij gekomen. Dat is fijn, want ik vind dit nog steeds een lekkere plek om te wonen. Ik voel me helemaal thuis hier.”

De geboren campingbaas schepte het virus met de paplepel bij Nick naar binnen. ,,Ik heb een broer en een zus, maar die hadden niet zoveel interesse om het bedrijf te runnen”, zegt Nick. ,,Gelukkig heb ik Lindsy ontmoet. Zij werkte in de horeca en was gewend om met gasten om te gaan. Dat gaat prima.”

Nick weet niet beter dan dat er hard moet worden gewerkt, maar het deert hem niet. ,,Hard werken voor een goed doel is niet erg, toch?” Dat klopt. En een goed doel is De Bovenberg. ,,Wij hebben een bepaalde kijk op hoe een camping moet zijn. Daar hebben we het type gasten naar gekregen. We hebben een beperkte animatie en daarnaast vieren de families rustig vakantie op hun eigen manier.”

Lindsy weet wel waarom veel gasten speciaal naar Markelo komen: ,,De zwemplas is ons paradepaardje. Daar komen veel mensen voor naar ons toe. Het is zo leuk om te zien hoe iedereen zich daar vermaakt. Als wij dat zien, zijn wij ook tevreden.”