Drenthe blinkt (uit)!

Ongetwijfeld in een heleboel dingen. Maar rust en de prachtige natuur staan voor ons bovenaan! Nergens in Nederland zijn deze 2 elementen zo sterk vertegenwoordigd als in deze mooie provincie. Het afwisselende coulissen landschap verveelt geen moment, met de Drentsche Aa als rotsvast oriëntatiepunt. En laten we dan vooral de gezellige brinkdorpjes, de mysterieuze hunebedden en de vele Nationale Parken niet vergeten.

Je kan hier eindeloos blijven fietsen. Zonder dat je het doorhebt fiets je via afgelegen landweggetjes de provincies Groningen, Friesland en Overijssel binnen. Wat het gevoel van uitgestrektheid en misschien zelfs een klein beetje ‘alleen op de wereld’ alleen maar versterkt. Met af en toe een tegenligger, boerinnen die langs de weg hun kazen, honing en thee verkopen en pittoreske kerkjes is het gehaaste leven met files, afspraken en drukte ver weg. Drenthe is onontdekt en puur! Het is dan ook bijna niet te geloven dat veel mensen nog nooit in het Noorden geweest. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen.

Want door heel Drenthe loopt een zeer uitgebreid knooppuntennetwerk zodat u de mooie plekjes van Drenthe kunt ontdekken. Hierdoor zijn stadjes als Giethoorn, Steenwijk en de nog noordelijkere brinkdorpjes Roden en Norg met hun bekende Hollandse marktjes, eenvoudig te bezoeken. En ook het Drentse landschap blijft verrassen, want de vele knapzakroutes leiden je langs vennetjes, kriskras door heidelandschap en hierdoor kun je volop genieten in de bossen. Tuf je liever een middag rond op een solex? Of ga je met de Daf eropaf? Het Drents Kwartiertje neemt je mee op pad en bieden geweldige dagjes uit aan. Voor jong en oud.

Want Drenthe is een goed idee voor het hele gezin. Zodra je Adventure Zoo Wildlands binnenloopt, ga je op expeditie in de Jungola. Of op avontuur in de Serenga! En ook al klinkt een bezoek aan het Hunebedmuseum iets minder spectaculair, dat is het stiekem niet. De pre-historie was een behoorlijk wilde tijd en ‘Het geheim van Oek’ bewijst dat. Maak je er meteen een weekendje of weekje weg van? Dan zijn Camping Meistershof en Camping de Berken ‘the place to be.’ Door de uitgestrekt bossen, unieke zand-water-natuur speeltuinen en leuke activiteiten, hoeven je kinderen zich geen moment te vervelen. Even ontspannen!

Juist toe aan rust? Camping Jelly’s Hoeve en Camping De Drie Provinciën richten zich op kamperen zonder kinderen en ook op Camping Midden Drenthe vind je geen disco- en bingoavonden, waardoor deze campings heerlijke havens van rust zijn. De Drie Provinciën is afgelopen jaar zelfs door de ANWB genomineerd als ‘beste 50+ camping’!

Klaar om onbekend Drenthe te ontdekken? Je hoeft eigenlijk alleen maar eindeloos te dwalen en te genieten van alle geuren, geluiden & kleuren. Geen verkeerd vooruitzicht. Toch?