Een wolf? Nee, nog niet gezien. Maar dat hoeft ook niet, hoor…

Janny en Harry

Janny en Harry wonen in Arnhem. Ze spelen op Camping Warnsborn dus een thuiswedstrijd. Waarom niet een beetje verder van huis een leuke camping gezocht? ,,Dat heeft met de gezondheid te maken”, legt Harry uit. ,,Dat wordt allemaal langzaam iets minder. Dan is het fijn om af en toe even naar huis te kunnen.”

Jarenlang trokken Janny en Harry met vrienden door Europa. Maar dat is dit jaar voor het eerst anders, zegt Janny. ,,Iedereen in het groepje wordt ouder en dan ga je toch andere dingen zoeken. Het is wel even wennen, hoor, voor het eerst zonder de groep weg.”

Maar het genieten is er niet minder om. Kijk ze eens zitten, heerlijk in de schaduw van de luifel, drankje en boekje erbij. ,,We genieten echt van de rust en het groen”, vertelt Harry. ,,We zitten letterlijk tussen de bomen en je loopt zo het bos in. De natuur is hier prachtig. Een wolf? Nee, nog niet gezien. Maar dat hoeft ook niet zo nodig, hoor.”

Als de gezondheid het toelaat, staan ze volgend jaar weer hier, zeggen Janny en Harry. ,,Het is hier fijn, de mensen kijken naar elkaar om. Iedereen maakt wel eens een praatje met je. En als mensen na een poosje weggaan, komen ze even gedag zeggen. Dat zegt wel iets over de camping.”

,,Dat is ook de verdienste van de eigenaren, Bas en Lotte”, zegt Harry. ,,Het zijn vriendelijke mensen en ze zorgen dat de faciliteiten altijd keurig zijn. We hebben het hier uitstekend naar onze zin.”