‘Een zwembad was makkelijker geweest, maar onze zwemplas past beter’

Wijnand en Claudia

Wie op een zonnige dag op camping De Grebbelinie aankomt, kan het gespetter al op een afstandje horen. De prachtige zwemplas op de al even prachtige camping zit vol kinderen en hun ouders. Heerlijk genieten van het mooie weer, het water, het zand en het gras. ,,Die plas aanleggen”, zegt eigenaar Wijnand, ,,is een hele klus geweest. Veel meer werk dan een zwembad. Maar dit past gewoon beter bij wie wij als camping willen zijn.”

Het is hoogseizoen en De Grebbelinie heeft heel wat gezinnen met kinderen te gast. In het voor- en het naseizoen is dat anders, vertelt Claudia, partner van Wijnand. ,,Dan hebben we veel meer oudere gasten. Die vinden onze camping vaak via de website van de KGC, maar ook via mond-tot-mond reclame. Ook die groep mensen kijkt heel goed op internet naar de reviews. Het is belangrijk dat je als camping goede cijfers kunt laten zien. Daar steken we heel veel energie in.”

Wat begin als een minicamping met een baan ernaast, groeide sinds 2000 uit tot het fraaie bedrijf van vandaag de dag. ,,We hebben nu 140 plekken en veel verhuur accommodaties”, zegt Wijnand. ,,Het is wel zo handig dat ik van beroep elektricien ben. In de winter moet het bedrijf klaar worden gemaakt voor de volgende zomer….”

Over de omgeving van De Grebbelinie is Wijnand enthousiast. ,,Je denkt bij de provincie Utrecht vooral aan files en steden. Maar we hebben ook de Utrechtse Heuvelrug, de Grebbelinie die hierlangs loopt en veel bezoekers trekt, de Veluwe is vlakbij. Dat verrast mensen. Het is een reden dat veel gasten hier vaker terugkomen.”