‘Er is hier niets dat ons niet bevalt’

Dio en Marjo

Op een van de ruime caravanplaatsen aan de oever van de zwemplas treffen we Dio en Marjo. Het stel geniet van de rust van het gepensioneerde leven. Het is prachtig weer en in de plas zijn kinderen aan het spelen. ,,Heerlijk om te zien”, zegt Marjo. ,,We houden van kinderen, daar hebben we helemaal geen last van. We kunnen hier heerlijk een boekje lezen terwijl zij aan het spelen zijn. En als we even willen bewegen, gaan we in de omgeving wandelen of fietsen. Vlak voordat jij kwam, zaten we nog de krant te lezen op de tablet. Met een kopje koffie.”

Het leven is zwaar… Dio en Marjo vonden De Bovenberg toen ze in de omgeving op zoek waren naar een camping. ,,Eigenlijk hadden we andere plannen”, zegt Dio, ,,maar toen we hier kwamen, wisten we meteen dat dit onze nieuwe bestemming zou worden. We hebben een mooie plek, de eigenaren zijn vriendelijk en de camping is prachtig. Waarom zou je dan verder zoeken?”

Ze trekken al ruim dertig jaar rond met de caravan. Het begon met een tweedehands Knauffje, tegenwoordig hebben Dio en Marjo een bescheiden paleis tot hun beschikking. ,,Het fijnste aan kamperen”, zegt Marjo, ,,is dat je lekker de hele dag buiten kan zijn, tot ’s avonds laat als het mooi weer is.”

,,Marjo kookt”, zegt Dio desgevraagd, ,,ik ruim daarna op en doe de afwas.”

En Marjo houdt op haar beurt een beetje rekening met haar man, als ze samen gaan fietsen. ,,Ik rij elektrisch, Dio nog niet. Ik hou me dus een beetje in, anders kan hij me niet bijhouden.”

Ze lachen er samen om. Een mooi stel op een schitterende plek. ,,Er is hier niets wat ons niet bevalt.”