‘Er landt wel eens een bal in de appelmoes, maar dat hoort erbij’

Sjaan, Arie en Inge

Op een van de weidse campingvelden van de Vier Bannen zitten Arie, Sjaan en dochter Inge van Hoorn heerlijk aan de koffie. De familie komt uit het drukke Gouda en mag gerust tot de inboedel worden gerekend. ,,We komen hier al 46 jaar”, zegt Sjaan, ,,nog voordat de ouders van Barry hier waren. We hadden voor deze camping gekozen omdat we gek waren op duiken. Dat hebben we heel lang gedaan. Prachtig joh, de natuur onder water. Misschien nog wel mooier dan erboven. In de eerste tien meter zie je van alles: vissen, slakken, kreeften, krabben, noem maar op. Echt prachtig!”

Tegenwoordig komt er van duiken niets meer. Arie en Sjaan zijn al een beetje op leeftijd en dat gesjouw met die duikuitrusting is geen optie meer. ,,Nu zitten we graag heerlijk voor de tent, genieten van de natuur op de camping”, gaat Sjaan verder. ,,Er komt hier van alles. Spechten, konijntjes, die zijn hier lekker in beweging.”

Ze lacht ondeugend bij die laatste opmerking. Sjaan, Arie en Inge zien het plezier van het leven op de camping prima in. ,,Het fijne is hier”, zegt Arie, ,,dat je niet tussen hegjes staat. Iedereen heeft contact met elkaar, zonder elkaar te overlopen. We hebben een paar goede campingvriendschappen. Met mensen uit Hilversum hebben we al veertig jaar contact. Op de camping, bij elkaar thuis komen we niet. Met Nieuwjaar sturen we een kaartje.”

Arie geniet van de vrijheid, de fietstochten, de wandelingen en het vissen. De gepensioneerde metselaar wordt er helemaal vrolijk van. En van het feit dat Sjaan en Inge voor zijn eten zorgen. ,,Mijn vader schilt alleen de aardappelen”, lacht Inge, ,,ma en ik doen de rest. Het leukste vind ik de wekelijkse bbq op zaterdag. Dan komen er altijd wel wat buren mee eten, gezellig!”

En de spelende kinderen op het terrein? ,,Prachtig”, lacht Sjaan. ,,Prima als die kinderen lekker met een bal bezig zijn. Oké, er landt er wel eens eentje in de appelmoes, maar dan halen we hem eruit en eten lekker verder. Dat hoort erbij op een camping…”