‘Heerlijk koken op m’n gaspitje, da’s toch leuker dan thuis?’

Paul

Uitjes, knoflook, wokgroenten, kip, een scheutje ketjap. Flips buurman (en toevallig ook zwager) Paul is er driftig mee in de weer, voor de ingang van zijn caravan. Het komt niet over als een scene uit 24Kitchen of Njam.tv, maar de zorgwerker uit Bergen op Zoom is helemaal in zijn element.

,,Ik vind dit heerlijk om te doen”, klinkt het tevreden. ,,Een beetje rommelen op zo’n pitje van een paar tientjes vind ik leuker dan thuis op het fornuis van drieduizend euro. Je bent een kampeerder of je bent het niet. En mijn vrouw en ik zijn dus echte kampeerders.”

Paul en zijn vrouw hebben een drukke baan in de zorgsector en kunnen op De Uitwijk even helemaal tot zichzelf komen. ,,Niet dat we ons werk mee naar huis nemen, maar even eruit is altijd lekker. En als wij hier zijn, komen de kinderen en kleinkinderen ook geregeld langs en genieten we van de eenvoudige manier van recreëren hier. Zwemmen, een beetje varen, naar de kleinkinderen kijken als ze hier op het veld in het klimkasteel spelen. Lekker hoor. Weet je, ik ben een eenvoudige jongen die van simpele dingen gelukkig wordt. ’s Morgens een broodje eten, boodschappen doen, koken, om een uur of vijf een biertje, lekker eten en ’s avonds een spelletje. Meer heb je toch niet nodig?”

Dat klopt als een bus. En wat dat koken betreft: de uitjes en knoflook beginnen al aardig te ruiken. ,,Moet je opletten”, grijnst Paul, ,,als die geur straks over het veld waait. Dan komen ze allemaal kijken wat ik aan het maken ben. Leuk toch?”