‘Het is fijn om te merken dat de gasten onze harde werken waarderen’

Jos

Camping De Berken in Gasselte is al sinds 1960 een begrip. Eigenaresse Agnes is geboren in wat destijds Theehuis Heijn heette. Het was nog redelijk aan het begin van enorme vlucht die het kamperen in Nederland in de jaren zestig en zeventig zou nemen.

,,Mijn vader kon stukje bij beetje meer grond kopen en zo het huidige bedrijf opbouwen”, zegt Agnes. Op het hoogtepunt hadden we 170 plekken, maar dat hebben we in de jaren erna teruggebracht naar 140. Mensen hebben nu eenmaal steeds grotere caravans en campers, dus die moeten de ruimte hebben. Laatst kwam er nog iemand aanrijden met een camper van meer dan acht meter lang. Die kan je natuurlijk geen klein plekje aanbieden…”

Agnes kan uren vertellen over de camping en de omgeving. Over de bossen en de natuur. Over het schitterende recreatiegebied Gasselterveld, waar je je volgens Agnes in de herfst in Scandinavië waant. Maar ook de nabijheid van bluesdorp Grolloo, waar ooit Cuby and the Blizzards hun eerste songs speelden. Het Hunebedcentrum in Borger, waar je duizenden jaren terug in de tijd kunt kijken. En natuurlijk is dit ook nog eens het land van Ellert en Brammert, de twee Drentse rovers die volgens de sage een meisje ontvoerden, maar door de priester en inwoners van Schoonoord in de kraag werden gevat.

Geen wonder dat Agnes enthousiast is. En dat is ze zeker ook over het harde werk van iedereen op De Berken, al gaat ze er binnenkort mee stoppen en neemt neef Jos op termijn de leiding over. ,,We hebben een prima team, zorgen ervoor dat alles altijd in orde is voor onze gasten. Het is fijn om te merken dat de mensen onze inzet waarderen.”