‘Het is hier altijd rustig, alleen voor Max maken we een uitzondering’

Aurora en Marco

Wat het werken op camping De Graspol zo leuk maakt? Eigenaresse Aurora wijst naar het welkomstbord en glimlacht. "Dat boompje in het logo zegt het eigenlijk al. We hebben een landschapscamping en bijna alles draait om de natuur en natuurbeheer. Daarom is het een adults only camping. Rust is belangrijk. Onze gasten moeten optimaal kunnen genieten van het moois hier.”

Dat betekent dus geen potje voetballen op een van de prachtige campingweiden. Geen overenthousiaste kinderen. En ook geen nachtelijke borrels en partijen. Aurora en haar man Marco houden het liever bij een ander soort vakantiebeleving.

"We hebben op en rond de camping lekker veel bloemen, ruime plekken met veel groen ertussen. En als je van de camping afloopt, kom je via een prachtig stuk natuur bij de Dommel uit. Daar kan je met een beetje geluk een bever zien, of een ijsvogel. En als het zo uitkomt, nodigen we de schaapsherder uit om met zijn kudde het maaien even van ons over te nemen. Ook leuk, toch?"

Het is bijna niet te geloven dat deze schitterende landschapscamping een kleine twintig jaar geleden een boerenbedrijf met koeien was. "Er zit heel wat werk in”, knikt Marco. "Alles wat je hier om je heen ziet, behalve de grote eiken die hier staan, hebben we zelf geplant en vormgegeven. Sinds 2010 is er heel veel gebouwd, gebouwd, gebouwd. En nu zijn we tevreden. We zijn redelijk goed verstopt en de gasten die hier komen, doen dat omdat ze de rust van de natuur zoeken.”

En toch is er heel af en toe een beetje herrie op de Graspol. "Je bedoelt de beamer in de recreatieruimte? Ja, die zetten we wel eens aan. Maar eigenlijk alleen voor de races van Max Verstappen. Daar zijn we fan van. Maar verder is het hier altijd heerlijk rustig.”

Wat die Max al niet losmaakt…