,,Het is hier gezellig, rustig, schoon, netjes, groen, noem maar op!”

Willy en Frans

Voor Willy en Frans is de serene rust van het Groene Bos een medicijn tegen het hectische leven in Amsterdam. Frans werkte er 35 jaar in de techniek bij Theater Carré. Zonder zijn vakmanschap zouden heel wat trapeze-acts weleens minder prettig hebben kunnen aflopen. En zouden zangers, acteurs en cabaretiers die van draaiende podia gebruik maken, wellicht opeens met hun rug naar het publiek hebben gestaan. ,,Het was een kwestie van de veiligheid waarborgen in het theater”, blikt Frans kort terug. ,,Mooi werk.”

Dat had ook Willy, zij het in een compleet andere branche. ,,Ik werkte in de ouderzorg”, lacht ze. ,,Nou had ik niet veel met oudjes, maar het werk was wel fijn. En nu ben ik er zelf eentje. Het gaat allemaal hard.”

Op het Groene Bos hebben de twee rust gevonden. ,,Het is hier gezellig”, zegt Willy. ,,Rustig, schoon, netjes, groen, noem maar op. En als we er op uit willen trekken, pakken we de fiets en gaan we over het pontje richting Ermelo of Harderwijk. Leuk, hoor.”

,,Je verwacht hier geen bossen”, vult Frans aan. ,,Het lijkt geen plek waar je zo heerlijk kunt fietsen. Kennissen zeiden in het begin: ‘Wat moet je nou in de buurt van Zeewolde, daar houdt de wereld op’. Nou, dat klopt helemaal niet.”

Het enige nadeel: op de fiets heb je altijd de wind tegen. Willy: ,,Dat klopt. Maar dat houdt je jong. We fietsen niet elektrisch.”

En Frans: ,,Het enige elektrische op mijn fiets is dat dingetje dat ’s avonds gaat branden. Verder niet. Trouwens, als je in Amsterdam, elektrisch fietst, weet je een ding vrij weker: op de terugweg kan je lopen.”