‘Het is hier groen en rustig en je bent overal dichtbij’

Wilko

Een camping met de naam het Groene Bos, aan de rand van Zeewolde in Flevoland. Wie niet de kaart van Nederland direct paraat heeft, zal denken dat de informatie niet klopt. Maar niets is minder waar, zegt eigenaar Wilko. ,,Je loopt hier vanaf het park zo het Horsterwold in. Het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa. Dat had je niet gedacht.”

Ook de Oostvaardersplassen, met hun woeste natuur en vele otters, koningspaarden en runderen zijn dichtbij. Fenomenale natuurgebieden, waar de liefhebber ogen, oren en memory sticks tekort komt. ,,mensen denken bij Flevoland aan een kale vlakte met windmolens, maar het is zoveel meer. Zeewolde heeft een eigen wit zandstrand en een beach club, om maar wat te noemen. En je bent overal dichtbij. Utrecht, het Gooi, Harderwijk, Elburg, het is van hieruit allemaal aan te fietsen. Ik zou het als kampeerder wel weten.”

Daar klinkt heel even de autoverkoper die Wilko in een vorig leven was. Maar dat werd een sleur en hij zocht en vond veel meer plezier in het campingwereldje. ,,We – mijn collega Jeroen en ik – doen hier alles zelf. Receptiewerk, schoonmaakwerk, het gras maaien, probleempjes van gasten oplossen. Dat bevalt prima. We hebben een rustige camping. Je vindt hier geen bingo, geen herrie van kinderen die achter een clown aan hollen. Veel van onze gasten zijn al wat ouder en zij vinden de rust belangrijk. Alleen als in de zomer de kleinkinderen wel eens op bezoek komen, is het wat dat betreft wat levendiger. Maar dat is prima.”