‘Het leven zonder wekker is toch wel heel veel waard’

Wim en Ria

Kom bij Wim en Ria niet aan met enorme glijbanen en oversized zwembaden op een camping. Wat ze zochten toen ze voor het eerst op Tamaring kwamen, was rust en een mooie omgeving, waar je lekker kunt fietsen. ,,Gisteren zijn we nog naar Borculo geweest, naar museum De Lebbenbrugge”, vertelt Wim, gepensioneerd leraar Engels. ,,heel interessant om die 15e-eeuwse boerderij en het 16e-euwse jachthuis te zien. Na afloop hebben we nog een gebakje gegeten in de tuin aan de Slinge. Een prachtig plekje.”

Het is een van de uitstapjes die het stel maakt. Ze zijn voor drie weken op Tamaring neergestereken en willen niets van die tijd verdoen. ,,Wim kan niet goed stilzitten”, verklapt Ria. ,,Gelukkig hebben we thuis een moestuin, dan kan hij daar zijn energie in kwijt.”

,,Toen ik net met pensioen was”, geeft Wim toe, ,,voelde ik dat ik een zwart gat viel. Maar toen ik iets later tijdelijk een zieke collega verving, wist ik: het is goed zo, ik ga van mijn pensioen genieten. En dat doe ik nu, hier met Ria.”

De wekker hebben ze al een hele tijd niet laten aflopen, legt Ria tevreden uit. ,,Niet dat we hele dagen op bed blijven liggen, maar het leven zonder wekker is toch wel veel waard. Als we hier zijn, genieten we van de rust en van de fietstochten. En als het eens hard regent, dan gaan we met de auto op pad. Of we pakken een boek. We hoeven ons voor niemand te haasten. Heerlijk.”