‘Het sanitair is fantastisch en dat vinden we heel erg belangrijk’

Flip

Flip is al jaren vaste gast op De Uitwijk. Samen met familie en vrienden zit hij aan koffie met een taartje. ,,Ik ga ze maar niet allemaal aan je voorstellen, dan ben je voorlopig niet weg”, zegt hij. Het gezelschap lacht en prikt vrolijk verder in de zoete lekkernij voor de camper van Flip.

Hij woont in Bergen op Zoom. Relatief gezien om de hoek. Waarom dan toch hier op de camping? ,,Dat is voor het gemak”, lacht de gastheer. ,,Thuis heb ik een moestuin en die kan ik niet te lang alleen laten. Je moet toch af en toe oogsten. Dus als ik naar de tuin ga en terugkom met wat verse groenten, sla ik twee vliegen in een klap.”

Maar dat zal toch niet de enige reden zijn om juist voor de Uitwijk te kiezen? ,,Nee, natuurlijk niet”, bezweert Flip. ,,Het is hier geweldig. Je kunt van hieruit alle kanten op in de omgeving. Even naar Bruinisse, Dinteloord of Zierikzee, je bent er zo. We zijn hier voornamelijk elk jaar met Pinksteren, Pasen en hemelvaart.”

En wat we vooral niet moeten vergeten, zegt Flip, is de perfecte staat waarin de accommodatie verkeert. ,,Het sanitair is fantastisch en dat vinden we heel erg belangrijk. Ga jij maar een camping in de omgeving zoeken die schoner is, ik geef het je te doen. Maries doet dat prima. En als er al eens een probleempje is, lost hij het direct voor je op.”

Of hij ergens nog huisdieren heeft verstopt, vragen we ter afsluiting. ,,Nee hoor, hebben we niet”, zegt Flip. ,,We krijgen wel af en toe een egeltje op bezoek, die zijn hier wel. Maar verder…”