‘Hier kunnen we even helemaal tot rust komen’

Wilma en Huib

Wilma en Huib wekken niet de indruk dat ze ieder ogenblik moeten opspringen uit hun luie stoel. Toch is het zo. Als de telefoon gaat en het is de Dierenambulance, dan is er kennelijk een dier in nood en zijn ze paraat. Wilma werkt als vaste kracht bij de diervriendelijke organisatie, Huib vrijwillig. ,,Al dertig jaar”, zegt Wilma, ,,Ik ben al heel wat keertjes op televisie en radio gewest.”

Het is mooi werk, vertelt Huib. En altijd net anders dan je denkt. ,,Laatst hadden we een gewonde buizerd langs een rijksweg. Toen heeft Rijkswaterstaat drie banen afgezet, wij een doek over de vogel en hem meegenomen, en daarna kon het verkeer weer verder.”

,,We moeten ook wel de hulp van Rijkswaterstaat afwachten in zo’n geval”, vult Wilma aan. ,,Je kan kwalijk zomaar een drukke weg oversteken…”

Dertig jaar op de Dierenambulance, dan hebben Wilma en Huib de eerste geredde schildpad misschien nog wel in huis? ,,Welnee joh”, lacht Wilma, ,,we vangen geen dieren op, we brengen ze naar de opvang.”

Op Zuid Ginkel hebben ze een heerlijk rustige plek gevonden, klinkt het tevreden. ,,Wij zijn van de rust om ons heen”, zegt Huib. ,,Die hebben we op deze natuurcamping gevonden. Een collega maakte ons attent op deze plek en daarom zijn we hier nu, voor de eerste keer. Het bevalt uitstekend!”

,,Ik ben pas met twee zussen naar Albufeira in Portugal geweest”, zegt Wilma. ,,Dat was heerlijk. Maar hier kunnen we even helemaal tot rust komen.”