‘Ik kan wel roepen dat ik slager ben geweest, maar of dat indruk maakt?’

Maarten en Anja

Anja en Maarten zijn vijftien jaar geleden gestopt met werken. Vanaf dat moment hadden ze alle tijd om een plek te vinden om van te genieten. ,,Kennissen maakten ons op de Graspol attent”, herinnert Maarten zich. ,,Dus namen we de caravan mee en zijn gaan kijken. Nou, je bent zelf rond gelopen, alles is hier even mooi, schoon en rustig. Ik zeg je eerlijk: tien jaar gelden had ik dit nog niet gewild, maar nu geniet ik elke dag.”

,,We vinden het allebei heel erg belangrijk dat het sanitair op een camping goed en schoon is. Nou, zoiets moois als hier heb ik nog nooit gezien. Maarten en ik zijn overal vies van, maar hier hebben we daar geen last van.”

Het leven op de camping is anders dan in de slagerij, vertelt Maarten desgevraagd. ,,Ik heb in een worstenmakerij gewerkt. Daar kwam simpel gezegd een koe naar binnen en er ging een stapel worsten weer naar buiten. Ouderwets handwerk. Ik heb ik weet niet hoeveel kilo’s koeienvlees verwerkt.”

Nu eet hij alleen nog vlees en drinkt er samen met Anja een lekker wijntje bij. ,,We zijn heel veel met een tentje op pad geweest, zijn veel wezen surfen. Maar dat doen we nu niet meer. Dit is heerlijk zo. En als we even niet op de camping willen zijn, dan pikken we op de fiets een terrasje in Oirschot of Nuenen.”

Om dan weer terug te komen in de weldadige rust van de Graspol. Nooit last van schreeuwende buren gehad? ,,Nee”, zegt Maarten lachend. ,,Nooit ergens naar binnen hoeven lopen en zeggen dat ik slager ben geweest. Maar ja, of dat indruk zou hebben gemaakt kan je je afvragen..”