Ik word alleen wakker als opa stiekem een stukje chocolade pakt

Ilonka en Henk

Ilonka en Henk zijn een van de weinige gasten van De Graafschap die niet zijn gepensioneerd. Beiden werken in de (zieken)zorg en ze zijn hier voor een paar dagen. Met kleindochter Isa, die nog net vakantie heeft.
,,We zijn altijd echte kampeerders geweest met de caravan”, zegt Henk. ,,We houden sowieso van reizen. Onze zoon woont in Los Angeles en daar gaan we wel eens naartoe. Ook een beetje rondtrekken. Je hoort dan: ‘Pas op voor de beren, ze komen op je eten af!’ Nou, ik heb er nog nooit een beer gezien. Ja, eentje, een standbeeld bij een bezinepomp.”
Wat Ilonka en Henk aan De Graafschap vooral bevalt is het comfort. Ilonka: ,,Alles is hier zo netjes en schoon. Er zijn gezellige mensen, er is een leuke kantine en wij hebben een comfortplek. Met een eigen douche en toilet. Dat is erg fijn, maar de gemeenschappelijke ruimtes zijn ook allemaal perfect. En dan de omgeving, met die bossen en al die fietspaden. We zijn net ook weer een stukje wezen fietsen met Isa. Vindt ze leuk.”
Het meisje knikt. Ze heeft het leuk met opa en oma. Maar er is wel een klein dingetje, zo blijkt. ,,Ik word af en toe wakker als opa ’s nachts stiekem een stukje chocolade pakt”, zegt ze, zo eerlijk als alleen een kind kan zijn. ,,En bedankt”, lacht opa. Dat wordt vannacht extra voorzichtig omspringen  met de knisperpapiertjes…