‘Ik zit hier goed, ik stap nooit meer in een vliegtuig’

Elly en Hans

,,Een camping zoals hier zie je nergens. Grandioos, die faciliteiten voor de kinderen met een beperking. Zelfs het sanitair is helemaal aangepast, compleet met tilliften, alles erop en eraan. Helemaal geweldig.”

Hans en Elly hebben geen kinderen met een beperking. Maar ze voelen zich op De Ruimte helemaal thuis. Zelfs het jongetje dat nu al voor de zoveelste keer met een stokje tussen zijn achterwiel langsfietst – wat een herrie! – kan de pret niet drukken. ,,Dat is alleen vandaag, niks aan de hand”, zegt Hans glimlachend.

Ze bivakkeren in een fleurig campertje, speciaal voor hen bestickerd, tot aan een regenboog toe, hoe modieus in deze tijden. We vonden hem gewoon mooi. We rijden er nu al tien jaar mee rond.”

Grappig detail: ze kwamen op De Ruimte terecht via de ouders van de campingeigenaren. ,,Die woonden bij ons in de straat en zeiden: ‘Ga eens kijken’. Nou, dat hebben we gedaan en het bevalt uitstekend.” We komen hier nu al voor de derde keer!”

Het stel is uit sportief hout gesneden. De fietsen hebben ze bepaald niet voor niks bij zich. ,,Hier vandaan gaan we naar Groningen, daar is een fietstocht uitgezet en die willen we meerijden.”

Maar eerst moet er nog worden gegeten. Elly kookt spaghetti, echt campingvoer. ,,Lekker toch? We zitten hier rustig, lezen een boekje en af en toe springen we op de fiets. Het is prima zo.”