In Brabant raak je niet uitgekeken!

In Brabant raak je niet uitgekeken!

In het westen kust het Zeeland, in het noorden vleit het zich tegen Gelderland en in het oosten leunt het rustig tegen Limburg. We hebben het natuurlijk over de Provincie Noord Brabant. Bekent om zijn Bossche Bol, lange nachten en bourgondische vriendelijkheid.

Brabant is de plek voor mensen die van rust en ruimte houden. Het weidse landschap met bloeiende dijken en grasgroene akkers wordt afgewisseld door knusse dorpjes. Een perfect mix van natuur, cultuur, historie en kunst. Wandelschoenen aan, rugzakje om en wandelen maar. De verrassende ontdekkingstocht door deze prachtige provincie kan beginnen.

Zo nemen we jullie graag mee naar ‘het groene hart van de Meierij’, ook wel Sint-Oedenrode genoemd. Ongerepte natuur, mooie opgeknapte Brabantse(gevel)boerderijen met bijbehorende tuinen, waar je uren kunt rondlopen. Met de rivier de Dommel als vast punt, kun je bijna niet verdwalen. De, niet geheel objectieve, Brabanders noemen het Dommeldal een van de mooiste beekdalen van ons land. Camping De Graspol ligt midden in dit groene hart. Uniek gelegen tussen akkers, weilanden, vennen, bossen, wandel- en fietspaden.

En ook het plaatsje Sint-Oedenrode is een bezoek waard. Ze hebben leuke kleine musea, kerken en kastelen; de Sint-Martinuskerk, het Kasteel Henkenshage en de hele oude knoptoren met het Sint-Paulusgasthuis. Beide rond 1400 gebouwd. Wie van oude gebouwen houdt moet sowieso in Sint-Oedenrode zijn. Want ook Kasteel Dommelrode, voormalig slot uit 1605, Pachthoeve de Grote Laar (1360) en het Oude Raadhuis (1863) zijn historische hoogstandjes.

Maar we nemen je ook graag mee naar de hele andere kant (letterlijk) van Brabant. Namelijk naar het Steenbergsche Vliet. Vanaf hier kun je heerlijk fietsen langs prachtige routes en ben je zo in Zeeland. Bijvoorbeeld langs de sluizen van Beneden Sas, waar de Heensche- en Dintelse Gorzen zich hebben ontwikkeld tot een geweldig natuurgebied. Het is alsof je wandelt in de wereld van Merijntje Gijzen, de hoofdpersoon in de boeken van A.M. de Jong. En wil je het een keer van een hele bijzondere kant bekijken? Huur dan eens een Canadese kano (te huur vanaf de camping), kleine beekjes en doorsteekjes brengen je op onverwachte plekken.

Ook het bourgondische Bergen op Zoom en het oude Zierikzee zijn erg leuk om te bezoeken. Is het heerlijk warm weer? Het Grevelingenstrand is de perfecte plek om te zwemmen en te surfen. Houd je van natuur, fietsen, wandelen en watersporten? Dan is Camping De Uitwijk een goede uitvalsbasis. Deze gezellige camping ligt pal aan de jachthaven en midden in de natuur.