‘Je merkt aan alles dat ze hier echt hart voor het bedrijf hebben’

Marijke en Ed

Je komt ze niet heel vaak tegen: campinggasten die geen fietsen bij zich hebben. Marijke en Ed uit Nijmegen verkennen de omgeving van De Berken liever per auto. ,,We kunnen fietsen, natuurlijk wel”, zegt Marijke, ,,maar het gaat tegenwoordig vaak wel erg hard op de fietspaden. Daar rijden we liever niet tussen.”

Gelijk hebben ze. Als je je niet helemaal prettig voelt bij de (elektrische) fiets, dan stap je gewoon niet op. Het genieten is er voor het stel niet minder om. ,,We vinden het heerlijk om voor onze caravan een boek te lezen”, zegt Ed. ,,Marijke en ik zijn allebei iets vroeger met pensioen gegaan en daar genieten we nu van.”

Af en toe wandelen ze de camping af, het bos in. Even lekker de natuur in. En met de auto komen ze op plekken waar je op de fiets toch behoorlijk voor moet zweten. Marijke vindt het leuk om in de omgeving met lokale mensen in contact te komen. ,,Ik vind de mensen hier heel spontaan en direct, daar hou ik van. Daar kan ik lekker me praten. Heel wat anders dan al die vergaderingen die ik had, toen ik nog in het onderwijs werkte. Dit is veel fijner.”

En de camping zelf? Daar hebben Marijke en Ed alleen maar goede woorden voor over.,,

Nijmegen. Geboren en getogen. Hier caravan. Alles is hier uitstekend. Ook het sanitair, wat wij allebei heel belangrijk vinden. Er is niets op aan te merken”, prijst Ed. ,,Je merkt dat de familie die De Berken runt, ook echt hart voor het bedrijf heeft. We gaan natuurlijk geen namen noemen, maar dat kom je lang niet overal tegen, hoor.”

En Marijke: ,,We zaten vroeger op een camping in de buurt, maar nu dus hier. Prima! We hebben voor 2024 al weer gereserveerd. Ik hoop dat dit soort echte familiebedrijven nog heel lang kunnen blijven bestaan.”