KGC update!

1 April klinkt het startschot voor weer een geweldig kampeerseizoen en wij kunnen niet wachten! Daarom is de winter het perfecte moment om ervoor te zorgen dat alles er weer piekfijn bijligt. Zo zijn er veel nieuwe accommodaties geplaatst, grotere plaatsen gecreëerd, prijzen gewonnen en nog veel meer!

Benieuwd wat er allemaal is gebeurd? Lees dan snel verder!

Wat is er nieuw:

Camping Waalstrand

Bij ons vind je in het nieuwe seizoen “Storytelling in het toiletgebouw.” De perfecte plek voor nieuwe informatie dachten wij zo. Dus op elke de toiletdeur hangt een wissellijstje met daarin informatie uit de directe omgeving van de camping.

Deze lijsten worden regelmatig gewisseld met allemaal leuke weetjes. Zo lees je over het “Dijk van een Wijf”, de Gendtse Polder, het kerkje op de dijk en de Klompenwaard. Maar ook feitjes, bezienswaardigheden en dierenweetjes over werkelijk alles op, in en langs de Waal.

Zo zie je, op camping Waalstrand hoef je je zelfs op de wc niet te vervelen!

Ga naar Camping Waalstrand

Camping ‘t Meulenbrugge

Bij camping ’t Meulenbrugge hebben ze niet stil gezeten. Zij hebben alle singels/hagen op de camping drastisch verlaagd. Dit om zo veel mogelijk zonlicht op de velden te krijgen en ook om nog meer uitzicht te creëren. En niet geheel onbelangrijk, het zorgt tevens voor een optimale ontvangst van de wifi-antennes!

Ook zijn de doorgangen naar de velden vergroot. Caravans worden steeds groter, waardoor de gasten soms problemen hadden met het uit en in rijden van de velden.

Dat is nu opgelost! En om te voorkomen dat men elkaar tegenkomen met het op- of afrijden van de velden op de camping, staan er binnenkort op de toegangswegen ook 1 richtingsverkeersborden. Geen lastige situaties meer.

En ook wordt er rekening gehouden met natte voeten. Daarom worden de nieuwe velden voor het eerst bezand om zo te voorkomen dat de velden bij langdurige regenval te nat worden.

Ga naar camping ’t Meulenbrugge

De Berken

Waar Camping de Berken vorig jaar al flink had uitgebreid, staan er ook dit jaar weer twee nieuwe verhuurchalets met frontkamer. En ook aan de bezoekers met campers is gedacht. Zo heeft De Berken een geheel nieuw aangelegd servicestation voor de campers.

En ook de Brasserie heeft een make over gehad. Zo kunnen jong en oud genieten van de grote terrasoverkapping, het extra grote terras en het nieuw speeltoestel in de gerestylde tuin.

Ga naar Camping de Berken

Camping Tamaring

Bij Camping Tamaring zitten ze ook in de winter niet stil. Want met 115 kampeerplaatsen is er altijd wat te doen!

Zo krijgen de twee Kampeerbungalows nieuwe daken en worden deze uitgebreid met een leuke houten veranda erbij aan. Zo kunt u ’s ochtends genieten van een heerlijk ontbijtje in de zon en ’s avonds van een prachtige zonsondergang.

En ook aan de jonge kampeergasten is gedacht. Want in het speelbos komt een nieuwe waterpomp. Zodat er nog meer kastelen met grachten en diepe modderpoelen gegraven kunnen worden. Kortom, urenlang speelplezier!

Daarnaast werken ze dit seizoen met een nieuw elektra uitleessysteem, waardoor vanaf de computer het verbruik per plek bekeken kan worden. Snel en makkelijk!

Ga naar camping Tamaring

Beek & Hei

Bij Camping Beek en Hei hebben ze besloten om te investeren in een compleet nieuw wifisysteem! Want ondanks dat steeds meer mensen gebruik maken van hun mobiele abonnement, zien ze toch nog steeds een heel grote behoefte aan WIFI.

Behalve modernisering is ook het aantal masten uitgebreid, waardoor er op het hele terrein een betere dekking is. In het dagverblijf, de zaal die dag en nacht voor de gasten geopend is, komt een gratis wifi hotspot zodat mensen daar hun mail kunnen checken of even hun krantje kunnen downloaden.

Alhoewel nu nog in de planning, wordt er voor het zomerseizoen het doorgaande pad naar de toeristische plaatsen met klinkers bestraat. Het pad is nu door het onregelmatige oppervlak soms lastig te belopen, zeker als het veel regent. Daar wordt dus wat aan gedaan.

Verder heeft de sanitair unit bij het D-veld een grote opknapbeurt gehad. De vloeren zijn volledig opnieuw in de polyester en verf gezet en alle kleine en grote mankementen zijn weer netjes gerepareerd. Verder komt er op meerdere plekken nieuwe beplanting op en langs de camping zodat je op nog meer plaatsen lekker beschut kunt vertoeven.

Tenslotte is heel veel ook hetzelfde gebleven. Rust, natuur en een warm welkom zoals u dat gewend bent!

Ga naar Beek en Hei

Watermolen

Dit jaar begon geweldig voor Camping De Watermolen. Voor de 2e keer op rij, mochten zij de 1e prijs voor BESTE CAMPING NEDERLAND in ontvangst nemen! Tijdens de Zoover Awards uitreiking werden zij beoordeeld met een 9,8 door hun gasten!

Daarnaast kregen ze ook de prijs voor BESTE ACCOMMODATIE in de provincie Groningen. Er is hier dus even goed op geproost!

Toen de receptiedeuren begin oktober sloten, begon het grote onderhoud. En daar zijn ze nog steeds mee bezig. Er is o.a. rigoureus gesnoeid, zodat alle kampeerplekken de zon weer kunnen verwelkomen vanaf april. Op een natuurrijke camping van 12,5 hectare, is dat een hele klus die niet in een paar dagen geklaard is.

Daarnaast heeft de bistro een metamorfose gekregen aan de binnen- en buitenkant, nadat er nieuwe ramen ingekomen zijn.

Wat niet direct zichtbaar is, maar waar zeker veel tijd in zit, is de website en het reserveringsysteem. Hier worden wekelijks veel uren in gestopt, om voor alle nieuwe gasten goed boekbaar te zijn en zodat de sfeerimpressie goed overkomt op de website, als mooie KGC-camping.

En dan ook nog een volgend groot project… de schetsjes liggen al klaar! Dit jaar wordt er door het team zelf een strohuisje gebouwd op het kampeerterrein. Onder het motto van Pippi Langkous: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’, wordt er komende maanden hard aan gewerkt door Kees en André. Het resultaat zal vast weer mooi worden, net zoals alle andere projecten die zij zo aangepakt hebben.

Op Camping De Watermolen hebben ze er weer zin in. En gelukkig hebben ze nog even de tijd, voordat op 14 april de deuren weer open gaan.

Lees verder

Ga naar camping de Watermolen

Camping Meistershof

En ook op Meistershof is het feest. Zij bestaan dit jaar namelijk 60 jaar! Zij vieren dit jubileum met leuke arrangementen voor onze kampeerders.

Ook zijn ze bezig met een nog beter wifi netwerk en is er een nieuwe webcam geïnstalleerd die prachtige beelden geeft van de camping en het nationaal park.

En omdat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staat, zijn er nieuwe zonnepanelen geplaatst. U kunt dus genieten van duurzaam warm water in het toiletgebouw.

Ga naar camping Meistershof

Camping De Graspol

De familie Witlox van de Graspol koos ervoor om het deze winter rustig aan te doen.

Vooral de bouw van het woonhuis heeft veel tijd in beslag genomen.

En in 2018 gaan zij voor nog meer biodiversiteit door middel van sinusbeheer. Mede geïnspireerd door de mooie bloemenweide in seizoen 2017 hebben zij diverse gesprekken gevoerd met professionals. Met als uitkomst dat De Graspol een gefaseerd maaibeheer gaat toepassen, waardoor op de graslanden op elk moment van het jaar voor elk wat wils is. Deze winter is dan ook alle groen blijven staan en wordt dit eind maart pas (gedeeltelijk) gemaaid. Hierdoor kunt u langer genieten van mooie inheemse bloemen, vlinders, insecten en hopelijk ook andere dieren.

Naast al deze activiteiten, zijn zij natuurlijk druk in de weer om alle veldjes en faciliteiten van de camping klaar te maken voor de opening in maart.

Landschapscamping De Graspol hoopt iedereen vanaf 1 maart weer in goede gezondheid met een kopje koffie te kunnen ontvangen!

Ga naar landschapscamping de Graspol

Jelly’s Hoeve

Nadat eind oktober de laatste gast van het campingterrein vertrok, is bij Jelly’s Hoeve direct de grasmat flink onderhanden genomen. Het hele terrein is belucht en opnieuw ingezaaid, zodat u komend seizoen nog langer van een mooie grasmat kunt genieten. Op het terrein zijn ook de nodige bomen gesnoeid en gerooid, om meer ruimte voor licht en nieuwe groei te maken. De terreinverlichting is vernieuwd door energiezuinige, zacht heldere lantaarnpalen.

Om u als (toekomstige) gast een goede indruk te geven van Jelly’s Hoeve is er vorig jaar een drone-film gemaakt. Deze kunt u vinden via onze website of direct hier bekijken. Ook hebben zij de website compleet toegankelijk gemaakt voor de Duitse gasten.

Vanaf komend seizoen is het mogelijk om elke dag aan te komen of te vertrekken bij een van de drie comfortabele appartementen. Verder is het terrasmeubilair bij de appartementen vernieuwd en een magnetron in de keuken geplaatst.

Het team van Jelly’s Hoeve is erg trots op de meer dan 90 reviews die door de gasten zijn geschreven. Met een 9 als gemiddelde waardering is de camping daarom komend seizoen de trotse bezitter van de gouden Zoover award!

Ga naar Jelly’s Hoeve

Helfterkamp

Bij De Helfterkamp staat het thema ‘nieuw’ centraal dit jaar!

Zo hebben zij een nieuwe verhuur eenheid van 6 personen die heel mooi gelegen is op de camping. Vanaf Pasen kunt u genieten van deze geweldige uitbreiding!

Ook het electra netwerk is in een nieuw jasje gestoken, zodat het weer klaar is voor de toekomst. Een high tech nieuwtje, want binnenkort kun je zelf je electra regelen door middel van een app.

En wat is er nog meer nieuw? We zullen er een paar noemen, maar kom vooral zelf even kijken naar de nieuwe gezichten in de schoonmaak en receptie, de nieuwe picknick banken en de nieuwe tv`s en magnetrons in de meeste verhuur eenheden.

Tot snel!

Ga naar camping de Helfterkamp

Geelenhoof

Heeft u het icoontje al op de website zien staan? Vanaf 2018 mag Camping Geleenhoof zich namelijk Charme camping van de ANWB noemen. Gefeliciteerd!!

En ook hebben ze van de tijd gebruik gemaakt om de camping logistiek onder handen te nemen. Zo hebben zij een aparte uitrijsstrook gemaakt. Nu kunnen auto’s met caravan even op een aparte verharde uitrijstrook blijven staan tijdens het uitchecken. En kunnen logerende gasten makkelijker in en uit bij de slagboom zonder blokkades van gasten die uitchecken. Handig!

Daarnaast hebben zij geïnvesteerd in de inhoud van hun visvijver. Want door vele grote vissen toe te voegen, is er speciaal voor de vissers onder ons nog meer plezier in die geweldige visvijver.

En om u offline en online te laten genieten, is er een compleet nieuw WiFi systeem gekomen, dat zorgt voor een straalverbinding over de gehele camping!

Ga naar Camping Geelenhoof

De Vier Bannen

Op Kampeerterrein De Vier Bannen even een andere winter als andere jaren! Natuurlijk zijn er de gebruikelijke winterwerkzaamheden zoals snoeien, machineonderhoud en kantoorwerk. Maar de grootste verandering is toch wel de overname van het kampeerterrein door de zoon en schoondochter van Urbaan en Annie.

Barry en Marjolein zijn vanaf dit seizoen uw gastheer en gastvrouw! Urbaan en Annie zullen natuurlijk ook nog gewoon aanwezig zijn om hen bij te staan in drukke tijden en ze te helpen waar nodig!

Uiteraard zal aan het groene karakter van de camping niks veranderen. Wel zullen er de komende jaren wat nieuwe ontwikkelingen zijn, waarvan u zeker op de hoogte wordt gehouden. Houd u daarom de website goed in de gaten om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen!

Ga naar de Vier Bannen

Landschapscamping Alleleijn

Als u aankomt ziet u het meteen. Op Alleleijn is de entree verfraaid er zijn mooie nieuwe bomen geplant. Maar ook de Zoover award schittert u tegemoet. Zij wonnen namelijk de 2e plaats van Beste Camping! Gefeliciteerd!!

Daarnaast heeft landschapscamping Alleleijn een begin gemaakt met het aanpakken van de grote loods. Asbest is gesaneerd en er zijn zonnepanelen geplaatst op het dak. In de toekomst willen zij in een deel van deze loods geheel nieuwe en moderne luxe sanitaire voorzieningen maken. Door gebruik te maken van zonne-energie maken we een mooie stap in het duurzaam ondernemen.

Voor de jongeren en misschien ook wel voor de oudere gasten leuk om te weten dat er een mooie pingpongtafel is aangeschaft.

U leest het, ook bij Landschapscamping Alleleijn zijn ze constant in de weer om het voor hun gasten steeds weer aangenamer te maken om bij hun vakantie te vieren. Zij zijn dan ook klaar voor het nieuwe seizoen!

Ga naar Camping Alleleijn

Camping Eelerberg

Als je net een camping gekocht hebt, dan is de tijd van stilzitten voorbij. Gelukkig houden Rik en Manon daar ook niet van. Dakpannen vernieuwen, huisvesting voor hun viervoeters, coniferen en schuttingen weghalen om meer openheid te creëren, elektra en waterleidingen (om)leggen, bouwen van een buiten afwasplaats en daarnaast ook nog even de website vernieuwen, receptie bijwerken, nieuwsbrieven schrijven en de eerste boekingen ontvangen! Zij zijn er klaar voor om u in het nieuwe seizoen te begroeten.

Ga naar Camping Eelerberg

Camping Zuid Ginkel

De storm gooide qua extra werk wat roet in het eten, maar desondanks gingen ze bij Camping Zuid Ginkel gewoon door met het hun nieuwe plannen.

De receptie wordt in een nieuw fris jasje gestoken en het wordt erg leuk!
Volgens de eigenaren was het al een genot om op de camping te werken, maar dit maakt het nog leuker.

Ook ’t Huusje (speelhuisje) staat in de steigers, een nieuwe vloer wordt gelegd en de wanden krijgen allemaal een mooi speels kleurtje. Het nieuwe buitenspeelgoed is besteld en op de camping kunnen ze niet wachten om de reacties van de kleine kampeerdertjes te horen.

Nieuwe borden en bewegwijzering zijn besteld, dit maakt het zoeken naar veld, plaats en nummer straks nog makkelijker. En heel misschien wordt er binnenkort een leuk nieuw verhuurobject gelanceerd  maar of dat voor 30 maart a.s. al lukt is nog maar de vraag!! Wel worden de verhuurchalets één voor één voorzien van een nieuwe look!

Ga naar Camping Zuid Ginkel

Grebbelinie

Op camping de Grebbelinie zijn ze deze winter weer lekker bezig geweest met wat onderhoud aan de camping en de verhuuraccommodaties. Zo hebben ze de vakantiewoningen een nieuwe inrichting gegeven. Heel gezellig met zelf ontworpen lampen!

Ook zijn ze een nieuwe verhuur accommodatie aan het maken een pipowagen. Een zelf gelast onderstel en daarop een pipowagen gebouwd. Hij wordt al heel leuk! En ze hebben een safari-lodge bij de zwemvijver geplaatst.

En natuurlijk nog gesnoeid, grote schoonmaak gehad en dergelijke. Nieuwsgierig? Hou hun website of Facebook in de gaten. Camping Grebbelinie is klaar om u te ontmoeten dit seizoen!

Ga naar camping de Grebbelinie