‘Mensen zeggen wel: ‘Goh, is hier een camping?’

Manon en Rik

Rik en Manon weten het nog goed. Hun vorige loopbaan in het onderwijs was hectisch. Nu ze samen met dochter Ivanka en een jonge crew camping Eelerberg runnen is dat niet anders en toch is er een groot verschil: ,,We ervaren hier veel minder stress, het werk op de camping geeft energie.”

Ze doen het inmiddels alweer een aantal jaar. En ze hebben er nog geen seconde spijt van gehad. ,,Ons motto is ‘rust, ruimte en natuur’ en dat vind je hier allemaal”, zegt Manon. ,,Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar we zijn blij dat we hier op een relatief onontdekt plekje zitten. Mensen die hier komen kijken zeggen wel: ‘Goh, zit hier een camping?’ Dat horen we graag. Onze gasten zijn aan hun rust gehecht.”

,,Mensen komen niet naar onze camping om samen met vrienden een weekje door te zakken”, haakt Rik in. ,,Natuurlijk mag het gezellig zijn, maar ’s avonds na 21.00 uur is het rustig en na 23.00 uur is het stil. Iedereen waardeert dat. Wijzelf ook, want de volgende morgen moeten we er weer staan om de broodjes te regelen.”

Bos, heide, heuvels, weilanden, waterwegen. De omgeving van de Eelerberg is ontzettend veelzijdig. Wie Hellendoorn alleen kent van het Avonturenpark, die mist de prachtige natuurlijke highlights vlak om de hoek. ,,Op de fiets of met een fluisterbootje door het Reggedal”, zegt Rik, ,,dat is echt schitterend om te ervaren. Ook voor kinderen. Zo leren ze de natuur waarderen en dat vinden wij heel belangrijk.”

Wat ook opvalt op de Eelerberg: er lopen verrassend weinig kinderen rond met een IPhone aan hun oor geplakt. ,,Nee”, lacht Manon, ,,daar is het soort gasten niet naar. Ouders op onze camping spelen spelletjes met hun kinderen. Gaan met ze naar het speelbos of de waterspeelplaats. Dat is toch ook veel leuker?”