‘Mijn overgrootvader heeft onbedoeld de basis gelegd voor deze camping’

Roger en Anciëlla

Als je, zoals eigenaren Roger en Anciëlla, dag in dag uit op camping Waalstrand bezig bent, loop je de kans het schitterende uitzicht ‘gewoon’ te gaan vinden. Maar zo werkt het bij het stel niet. ,,We zien dat nog wel degelijk. De Waal is een levend schilderij met ongelofelijk veel boten. Het is echt een levende omgeving. Er zijn gemiddeld 105.000 scheepsbewegingen per jaar; het is de drukst bevaren rivier in Nederland. Dat verveelt nooit. Zeker n iet bij de gasten. Die zitten hier op de eretribune, dat merken we aan de boekingen. Mensen willen graag aan de waterkant staan. Daar hebben we 40 plekken beschikbaar, die altijd bezet zijn.”

Of ze met hun camping op de mooiste plek van Nederland zitten, dat zal je Roger en Anciëlla niet horen zeggen. Maar ze zijn erg blij met de situatie, die een stuk historie heeft. Roger: ,,Mijn overgrootvader kocht in 1888 de locatie, met dijkhuis waarin een logement zat. Hij wilde veerrechten, een loswal voor goederen en hij op zalmen vissen. Het was natuurlijk nog lang niet de camping van nu, maar die man heeft wel de basis gelegd.”

De vader van Roger startte de camping en zijn zoon en schoondochter, allebei geboren en getogen in de buurt, zijn hem daar dankbaar voor. ,,We hebben elkaar ontmoet in een café tijdens carnaval”, lacht Anciëlla, ,,en nu zijn we hier. Moet je kijken naar dat bankje op de steiger. Dat is een topplek waar heel veel mensen graag zitten. Genieten van het uitzicht, met een broodje en een kopje thee. Je hebt wel gelijk, het is een unieke locatie.”

Op camping Waalstrand vind je voornamelijk een oudere doelgroep, meldt Roger. ,,Het zijn echt mensen die passen in de karaktervolle camping hoek. Rustzoekers, mensen die van fietsen houden, van de natuur. In de zomer hebben we wel wat meer gezinnen. Of oma’s en opa’s met kleinkinderen. Onze gasten zoeken rust en kwaliteit en iedereen houdt rekening met elkaar. Daar houden we zelf ook van.””

,,We zijn heel blij dat onze gasten het hier fijn hebben. En dat het best vaak mooi weer is. Want dat maakt een vakantie natuurlijk pas echt een vakantie.””