Ontdek de geheimen van Overijssel!

Ontdek de geheimen van Overijssel!

De provincie Overijssel valt niet alleen op om zijn lang gerekte vorm. Ook door het afwisselende landschap, de gezellige Hanzesteden en het culturele erfgoed is Overijssel voor veel bezoekers een trekpleister! Hier is groen nog echt groen. Zijn de mensen gemoedelijk en heerst er rust. Zoals de bewoners zelf zeggen; “de rust vind je in de mensen, dat proef je in het eten en dat voel je tijdens een wandeling door het bijzondere coulisselandschap.” En wij kunnen het daar natuurlijk alleen maar mee eens zijn!

Wie aan Overijssel denkt, denkt vaak aan dat uiterste puntje, daar vlak aan de Duitse grens. Juist, Regio Twente. Twente is veruit het bekendste gebied, met zijn nuchtere en gastvrije Tukkers. Wat deze omgeving ook zo bijzonder maakt zijn de uitgestrekte landerijen en de prachtige vergezichten. Het is dan ook niet zo gek dat Twente een enorm uitgebreid fietsnetwerk heeft en 75 kilometer aan mountainbike routes (een uitdagend parcours met veel hoogte verschillen en diverse ondergronden). Een bijzondere fietsroute is bijvoorbeeld de kunstroute, die je meeneemt door het pittoreske Markelo, Diepenheim, Delden en Goor in het Hof van Twente. Met haar vele kunstateliers en bijzondere historie zonder twijfel het best bewaarde geheim van Twente. De schitterende landgoederen met eeuwenoude landerijen, kabbelende beekjes en prachtige boerderijen bieden de perfecte achtergrond om er uren op uit te gaan. Onze favoriet “Landgoed Twickel” is absoluut een bezoekje waard. Vergeet niet om af en toe even te stoppen om verse streekproducten in te slaan. Pure producten, zo van het land… Krijg jij al zin?

Maar voor onze kampeerders in Overijssel is er nog veel meer. Zoals bijvoorbeeld het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Het grootste droge heidegebied uit Europa biedt dagen aan wandel en fietsplezier. Ook is er een geweldig speelbos, voor urenlang vermaak. En denk aan recreatieplas Lageveld en rivier de Regge, perfect om te vissen, te kanoën of heerlijk rustig te doorkruizen in een fluisterbootje. Sowieso is het lekker uitwaaien in het afwisselende waterlandschap langs de IJssel. Met een pontje naar de historische Hanzestad Deventer en ook gezellige dorpen zoals Raalte, Wijhe en Zwolle zijn een bezoek waard. Het Wandelnetwerk Salland laat je de mooiste plekjes van de regio zien. En ben je nog niet uitgewandeld? ‘Toevallig’ lopen twee van de mooiste etappes van het Pieterpad door Overijssel. Laat je verrassen door de wandelroute Ommen – Hellendoorn en Hellendoorn – Holten!

Twente neemt je ook terug in de tijd. Bijvoorbeeld in Hellendoorn. Het boerderijmuseum geeft een kijkje in de oude ambachten. En het bakkerij- en ijsmuseum, waar vroeger het bekende  Caraco ijs werd gemaakt, geeft tal van demonstraties en rondleidingen. Voor spannende avonturen is Avonturenpark Hellendoorn een perfect dagje uit.

Kamperen in Overijssel is zoals kamperen bedoeld is. Gezellig samen zijn, met vriendjes eropuit en vooral enorm genieten van de rust en natuur. Ook KGC campings De Bovenberg en natuurcamping Eelerberg zijn met die gedachte ruim en overzichtelijk ingericht. Vanuit beide campings lopen tal van fiets & wandelroutes en kan je urenlang dwalen door de ongerepte natuur. En wie weet word je bij zonsop- en ondergang verrast door wilde reetjes!

Heerlijk “thuiskomen in Twente” en in “natuurlijk gastvrij Salland”!

Veel plezier.